De mooiste waskommen

mooie keramische waskom met landelijke kraan

De leukste waskom

Als je op zoek bent naar de leukste waskom, ben je bij Van Heck aan het juiste adres. We hebben kommen in alle soorten en maten, maar je vind bij ons alleen maar bijzondere waskommen. Juist omdat de wasplek bepalend is voor de uitstraling die je aan je badkamer wilt geven, raden we je aan om hier wat langer bij stil te staan. De opbouwkommen die we in ons assortiment hebben zijn er in een veelvoud van stijlen. Van modern tot landelijk, van industrieel tot klassiek.

MEER LEZEN

Plan een afspraak in één van onze showrooms!

Bij het inplannen van een afspraak krijg je een privé rondleiding door onze showroom in één van onze Brandstores en adviseren we je over jouw nieuwe badkamer. Er zijn maximaal  3 mensen per 100 vierkante meter, we maken extra schoon en waarborgen jouw veiligheid.

  Ons assortiment waskommen

  Waarom kiezen voor Van Heck

  GROOTSTE COLLECTIE VAN EUROPA

  GOEDE PRIJS/ KWALITEIT VERHOUDING

  MAATWERK / ZELF SAMENSTELLEN MOGELIJK

  DEALERS DOOR HEEL EUROPA

  Inspiratie voor de waskom

  Waar moet je op letten

  Bij de aanschaf van een waskom moet je goed kijken naar de maat. Natuurlijk kan je dat soms beperken. Wij raden echter altijd een diameter aan van 40 centimeter of meer. Je begrijpt dat hoe groter de kom is, hoe praktischer deze is in gebruik. Daarnaast adviseren wij uitsluitend waskommen van keramiek of van natuursteen. Deze zijn duurzaam in gebruik, behouden hun glans en zijn na jaren gebruik nog steeds mooi.

  mooie waskom gedecoreerd
  mooie waskom gedecoreerd in het blauw

  Je bent verzekerd van hoge kwaliteit

  Onze badkamers zijn voorzien van moderne functionaliteiten in combinatie met sfeer en warmte. Elk badkamermeubel, dus ook onze kolomkasten en fonteinmeubels, maar ook de waskommen worden geleverd aan het grootwinkelbedrijf in binnen- en buitenland. Dit zijn allemaal gerenommeerde bedrijven, waardoor u zeker bent van uw aankoop omdat daar service en garantie op hoog niveau staat. Onze badkamerproducten worden allemaal in Europa gemaakt. Hierdoor wordt een korte levertijd gegarandeert. In onze fabrieken en magazijnen houden we elk onderdeeltje van kranen tot badkamermeubel op voorraad en zijn we altijd in staat om problemen snel en tijdig op te lossen.

  CONTACT OPNEMEN

  Waar zijn onze waskommen te koop?

  Onze showrooms

  Onze collectie waskommen is zo groot dat we niet in staat zijn om deze compleet te kunnen tonen bij onze dealers. Daarom hebben we drie eigen winkels, zgn Brandstores, waar je de volledige collectie kunt zien. In Nederland onder andere in Soest, of op de hoofdvestiging in Borne. In Belgie hebben we een grote showroom in Wommelgem, dat vlakbij Antwerpen ligt.

  Hier vind je echt alles op het gebied van de badkamer en zijn onze adviseurs er om je bij te staan bij je keuze. Daarnaast proberen we onze site steeds weer te verbeteren en je alle informatie te verstrekken die je nodig hebt. Zeker in tijden van Social Distancing proberen we je door middel van onze online website zo goed mogelijk van dienst te zijn. Gebruik bijvoorbeeld de Whatsapp functie, we staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Maar je kunt natuurlijk ook telefonisch met ons contact opnemen.

  Mocht je samenwerken met je eigen installateur of loodgieter dan is dat geen probleem. We werken met alle erkende bedrijven en komen graag met de door jouw gekozen vakman in contact.

  keramische waskom op een eiken badmeubel met een mooie wastafelkraan
  mooie waskom in rustgevende badkamer

  Welke kraan past bij een waskom

  Omdat de waskom op een blad wordt geplaatst kun je meestal geen standaard kraan toepassen. Mits de waskom een kraangat heeft, dan weer wel.

  In de meeste gevallen zijn er twee opties om een kraan te plaatsen. 

  1. Een verhoogde wastafelkraan. Deze wordt links, rechts, of achter de kraan geplaatst. Omdat de waskom boven het blad uitkomt heb je een hoge kraan nodig, kijk bij onze collectie verhoogde wastafelkranen voor alle beschikbare modellen.

  2. Een muurkraan. Hierbij moet de waterleiding achter de tegels in de muur worden gemaakt. De muurkraan bevindt zich centraal boven de kom. Het is wel wat meer werk, maar het staat fantatisch.

  Zijn waskommen wel praktisch?

  De waskom in de badkamer is misschien wat minder praktisch als je een grote knoeierd bent. Maar eigenlijk maakt jouw geknoei niet zoveel uit als je het juiste wastafelblad hebt. Immers altijd zullen er spetters met water of tandpasta naast de kom komen op jouw blad. Dus ook bij een gewone wastafel. Als je een granieten, betonnen of keramisch blad hebt, waar jouw kom op is geïnstalleerd, zijn opbouwkommen net zo praktisch als een wastafel.

  De mooiste zwarte kranen
  gedecoreerde waskom in de badkamer met bloemetjespatroon

  Gedecoreerde waskommen

  Als je durft kan je ook kiezen voor een waskom met een motief. We hebben er ontzettend veel. Het is zelfs mogelijk om je waskom helemaal zelf te ontwerpen, passend bij jouw stijl. Ons team van schilders maakt fantastische prints, welke op de kom worden geschilderd. Als je bijvoorbeeld jouw bedrijfslogo of familiewapen in de waskom wilt laten zetten dan kunnen wij dit organiseren. Maar ook hebben we een ruime collectie met standaard prints welke erop kunnen worden gezet. Bijvoorbeeld een prachtige toile de joux of juist een moderne Picassostijl. De printen zijn onverslijtbaar en worden meegebakken in het keramiek.

  Een badkamermeubel met waskommen

  Onze houten badkamermeubels zijn bijna alllemaal toepasbaar met een waskom. Omdat we ontzettend veel badmeubels hebben, maar ook ontzettend veel verschillende waskommen kunnen we niet alle combinaties laten zien. Echter elke kom kan op elk badmeubel worden geplaatst. Dus heb je een leuke waskom gezien in onze collectie, dan kan die ook op het door jouw gewenste badkamermeubel worden geplaatst. Stuur ons een berichtje, dan maken we jouw een goede prijs.

  eiken badkamermeubel met twee robuuste waskommen
  mooi landelijk badmeubel met keramische waskom

  Kies je voor 1 of 2 waskommen?

  Vaak wordt gekozen voor een dubbele waskom. Maar je moet je eerst afvragen hoe belangrijk je dat vind. Vervolgens moet je goed kijken naar de breedte van jouw wasplek om de juiste keuze te maken. 

  Bedenk eens hoe vaak je nou samen de wastafel moet gebruiken. Heb je een gezin met kinderen en 1 badkamermeubel tot je beschikking dan snappen we dat je gaat voor een badmeubel met 2 waskommen. Let er dan op dat je een minimale breedte hebt van 120 cm. Heb je minder ruimte, dan is het echt niet praktisch. Ben je maar met z’n tweeen dan zal het veel minder vaak voorkomen dat je gelijktijdig voor de wastafel staat. Dan is het ook heel fijn om wat meer aflegruimte naast je kom te hebben en voor een badkamermeubel met één waskom te gaan, die je in het midden, of juist wat meer naar links of rechts plaatst. 

  Het verschil tussen wastafels en waskommen

  Een waskom wordt altijd op een wastafelblad geplaatst. Het blad kan uit verschillende materialen bestaan. Een wastafel is gemaakt uit 1 stuk keramiek, welke ineens op een ondermeubel wordt geplaatst. 

  Vandaar dat het gebruik van waskommen altijd ietsje duurder is dan de standaard wastafel. Maar eerlijk is eerlijk. Door toepassing van een opbouwkom krijgt jouw badmeubel een veel leukere uitstraling dan bij de standaard meubelwastafels. 

  mooie keramische ovalen wastafel onder een granieten wastafelblad in een badkamer

  Soorten waskommen voor in de badkamer

  Een waskom van graniet

  In onze collectie hebben we ook granieten waskommen. Deze zijn aan de binnenzijde gepolijst en aan de buitenzijde hebben ze een ruwere oppervlakte. Hierdoor krijgt de waskom 2 verschillende kleurtinten. Donker anthracietgrijs aan de binnenzijde en aan de buitenkant lichtgrijs. Deze granieten waskommen zijn ontzettend populair. De waskom moet aan de binnenzijde voor gebruik worden geinpregneerd. De buitenzijde hoeft niet te worden behandelt. Omdat deze waskommen met de hand worden gemaakt is elke kom anders. Echter de maatvastheid is 99%.

  mooie ovalen waskom van graniet op een eiken badmeubel
  robuuste waskom van natuursteen op een eiken blad

  Natuursteen

  Een waskom uit natuursteen wordt steeds populairder. Bij ons kan je kiezen uit drie soorten natuursteen, graniet natuursteen zwart en marmer beige. Het natuursteen is onverslijtbaar en gemaakt van een fantastische kwaliteit. De natuurstenen waskom moet voor gebruik eerst worden geinpregneerd. Wij leveren dit gratis mee. Dit hoef je maar een keer te doen, daarna kan je de kom gewoon reinigen met zeepwater. Gebruik geen antikalk schoonmaakmiddelen. 

  Riviersteen

  Op dit moment hebben we geen rivierstenen waskom in onze collectie. Uit ervaring weten we dat het materiaal nog niet goed genoeg is om de kwaliteitscontroles van Van Heck te doorstaan. Bovendien is de rivierstenen opbouwkom nog niet maatvast genoeg. Er zit zoveel afwijking in dat hierdoor teveel klachten kunnen ontstaan. Blijf onze website volgen, als we de problemen hebben opgelost komen ze in onze collectie.

  mooie waskom van riviersteen met zwarte kraan
  zwarte waskom op een eiken wastafelblad in de badkamer

  Zwarte waskommen

  Ook de zwarte waskom wint in populariteit. Je kunt bij ons kiezen voor zwarte waskommen in keramiek, of in natuursteen of graniet. De keramische zwarte kom is glanzend en zeer geschikt voor de moderne badkamer. Wil je een authentieke en sobere uitstraling, kies dan voor de natuurstenen zwarte opbouwkommen. 

  Zwarte waskommen zijn bij uitstek geschikt voor de industriele badkamer. Het is ook heel gaaf om hierbij zwarte wastafelkranen te combineren.

  Waar koop ik de Van Heck waskommen?

  De waskom van je dromen is te bestellen bij elke Van Heck dealer. Daarnaast kan je deze ook online bij ons bestellen. Veel kommen zijn bij ons voorradig en direct leverbaar. Echter, de natuurstenen waskommen en de gedecoreerde hebben soms een levertijd. Daarnaast hebben we een aantal webonly kommen. Deze zijn uitsluitend online verkrijgbaar. Heb je een vraag, app, chat of mail met ons. We reageren direct.

  keramische waskom rechthoekig in een moderne badkamer
  gedecoreerde waskom in het blauw

  De garantie op de Van Heck waskommen

  Als je kiest voor een Van Heck waskom ben je verzekert van topkwaliteit. Vandaar ook dat we een garantie van 25 jaar geven op alle kommen. Ze zijn onverslijtbaar en de glans van het keramiek blijft ook na jaren gebruik intact. We adviseren de waskommen schoon te maken met warm zeepwater en geen agressieve antikalk middelen te gebruiken. 

  Voorbeelden van onze waskommen

  mooie waskom in het oranje gedecoreerd

  De voordelen van een Van Heck waskom

  • Door gebruik van natuurlijke materialen is kwaliteit gewaarborgd
  • Onbeperkt assortiment, voor kleine en grote waskommen
  • De meeste producten uit voorraad leverbaar
  • Leverbaar via uitgebreid netwerk installateurs
  • 12 jaar garantie op alle producten
  • Groot dealernetwerk
  • 3 eigen showrooms
  • Outletcenter in Borne (NL)
  • Online verkrijgbaar
  mooie waskom in het donker blauw gedecoreerd

  Vind ik bij Van Heck mijn waskom?

  Zeker weten dat, dat gaat lukken!

  • Elke waskom is leverbaar in vele maatvoeringen, van klein tot groot
  • Een klein budget? Kom eens langs in de outlet en profiteer van zachte prijsjes
  • Advies nodig, bezoek onze showrooms
  • Door eigen productie zijn we bovendien vaak snel in staat om veranderingen door te voeren.