Badkamermeubel hout collectie/ 100+ houten badkamermeubels

Bij het inrichten van een badkamer is het kiezen van het juiste meubelstuk cruciaal. Een badkamermeubel hout biedt niet alleen een prachtige esthetiek, maar staat ook garant voor kwaliteit en duurzaamheid. Van Heck Badkamers, met hun jarenlange ervaring en passie voor design, biedt een reeks houten badkamermeubels die zowel tijdloos als robuust zijn. Deze meubels zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn een toonbeeld van vakmanschap, en passen goed in zowel moderne als traditionele badkamers. Dus, als je overweegt je badkamer te vernieuwen en een vleugje natuurlijke elegantie wilt toevoegen, is een houten badkamermeubel van Van Heck een uitstekende keuze.

Lees meer >

Alles wat je wil weten over het houten badkamermeubel

Ben je op zoek naar een duurzaam badmeubel en wil je alles weten over het geschikte badkamermeubel hout, dan ben je op het goede adres! Bij ons vind je de grootste collectie houten badkamermeubels van Europa en leggen we je graag uit bij welk type badmeubel, we het meest geschikte badkamermeubel hout gebruiken.

Dus jij bent waarschijnlijk op zoek naar een natuurlijke uitstraling van je badkamer en je wilt een duurzaam badmeubel. Hier leggen wij je graag uit hoe we werken en waarom wij de specialist zijn op dit gebied.

Het hout dat we gebruiken bij  het houten badkamermeubel in kleur (dus gelakt) is meestal grenen. Hiervoor is een simpele reden. Grenen is een type hout dat erg duurzaam is. Het hout is zacht om te bewerken en gaat daarom ontzettend lang mee. Bovendien werkt het hout niet en is hierdoor zeer geschikt om te voorzien van een laklaag in kleur.

Het badkamermeubel hout dat wordt gebruikt als men juist de houtlook en houtnerf wil zien in het badkamermeubel is eiken. De nerf van eiken is heel populair en gelukkig is eiken als badkamer meubel hout zeer geschikt.

Plan een afspraak in!

Bij het inplannen van een afspraak krijg je een privé rondleiding door onze showroom waarbij enkel jij en wij aanwezig zijn.

Waarom kiezen voor Van Heck

GROOTSTE COLLECTIE VAN EUROPA

GOEDE PRIJS/ KWALITEIT VERHOUDING

MAATWERK / ZELF SAMENSTELLEN MOGELIJK

DEALERS DOOR HEEL
EUROPA

Waarom we verschillende houtsoorten kiezen bij het houten badkamermeubel

Voor elk type badkamermeubel in hout, zoeken we de geschikte houtsoort.

Waarom we bij bijvoorbeeld de gekleurde meubels juist een andere houtsoort gebruiken dan bij de naturel gekleurde badkamermeubels laat zich eenvoudig verklaren: Het eikenhout werkt. Bij temperatuursverschillen gaat het namelijk krimpen waardoor je bij een wit gespoten wastafelmeubel scheuren gaat zien in de lak. Dus wil je een wit badkamermeubel, waarbij de verkoper zegt dat deze is gemaakt van echt eiken, koop het dan niet. Dat zal tot veel problemen leiden in de lak en dat al op korte termijn.

Het eiken badkamermeubel is alleen geschikt voor verkoop als het wordt behandeld met een olie. Of deze nou donker of licht is maakt niets uit maar als je door de olie de houtnerf ziet dan is het geschikt voor langdurig gebruik en blijft het ook na jaren mooi. Voor onze serie, La Riviera, gebruiken we ook massief eiken met een geribbeld front op het badmeubel voor een luxe uistraling. 

Een wit gespoten of geschilderd houten badkamermeubel van grenen is zeer geschikt, omdat dit hout veel minder werkt dan de overige houtsoorten.

Daarnaast zijn verschillende waskommen mooier bij een eiken badkamermeubel dan bij een houten badmeubel.

Door bijvoorbeeld een greep te wisselen, of door het badmeubel greeploos te maken, krijg je een totaal ander beeld. Graag helpen we je bij het maken van dit soort keuzes.

Een massief houten badkamermeubel met een latjes/geribbeld front met daarop een solid surface wastafelblad en twee zwarte wastafelkranen

Meer inspiratie en persoonlijk advies nodig op locatie?

massief houten badkamermeubel met een eiken wastafelblad, twee keramische waskommen en twee houten spiegels

Je bent verzekerd van hoge kwaliteit

Onze badkamers zijn voorzien van moderne functionaliteiten in combinatie met sfeer en warmte. Elk badkamermeubel in hout wordt geleverd aan het grootwinkelbedrijf in binnen- en buitenland. Dit zijn allemaal gerenommeerde bedrijven, waardoor je zeker bent van jouw aankoop omdat daar service en garantie op hoog niveau staat. Onze badkamerproducten worden allemaal in Europa gemaakt. Hierdoor wordt een korte levertijd gegarandeert. In onze fabrieken en magazijnen houden we elk onderdeeltje van kranen tot badkamermeubel op voorraad en zijn we altijd in staat om problemen snel en tijdig op te lossen.

Een badkamermeubel van hout gaat een leven lang mee. Daarom gebruiken we alleen maar massief hout bij alle badkamermeubelen. Dus of je nou een badkamermeubel met waskom kiest of een staand badkamermeubel, we gebruiken alleen maar het beste massieve hout. Onze badkamers bieden je ook de mogelijkheid om een badkamermeubel op maat te kiezen.

Waar zijn onze houten badkamermeubels te koop?

Onze collectie is zo groot dat we niet in staat zijn om deze compleet te kunnen tonen bij onze delalers. Daarom hebben we drie eigen winkels waar je de volledige collectie kan zien.

In Borne en Soest vind je echt alles op het gebied van badkamers en zijn onze adviseurs er om je bij te staan bij je keuze. Daarnaast proberen we onze site steeds weer te verbeteren en je alle informatie te verstrekken die je nodig hebt. Zeker in tijden van Social Distancing proberen we je door middel van onze online website zo goed mogelijk van dienst te zijn. Gebruik bijvoorbeeld de chatfunctie, we staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Maar je kan natuurlijk ook telefonisch met ons contact opnemen.

Mocht je samenwerken met je eigen installateur of loodgieter dan is dat geen probleem. We werken met alle erkende bedrijven en komen graag met de door jouw gekozen vakman in contact.

Een houten badkamermeubel zwart geschilderd met een zwarte wastafelkraan en keramische waskom op een keramisch wastafelblad. Boven het meubel hangt een zwarte houten spiegel
staand badkamermeubel van massief eiken met een landelijke kraan, een witte waskom en een houten spiegel

Duurzaam badkamermeubel hout

Het massief houten badkamermeubel is altijd duurzaam. Omdat het gaat om een massief stuk hout zal dit erg lang meegaan. Immers het verrot niet, het kan tegen vocht en als er door gebruik een kleine  beschadiging optreedt krijgt het houten wastafelblad of  badkamermeubel juist meer karakter. Vergelijk het met die oude keukentafel of antieke kast. Omdat ook die gemaakt zijn van massief hout zijn ze door de eeuwen heen bewaard gebleven en niet weggegooid. Sterker nog, ze werden alleen maar mooier!

Het badkamermeubel hout van Van Heck

Elk jaar presenteren we onze nieuwste collectie houten badkamermeubels op de Batibouwbeurs in Brussel. Wel 200.000 bezoekers onze prachtige stand, boordevol met allerlei badkamerproducten en uiteraard de allernieuwste collectie badkamermeubels in hout.

De beurs is ontzettend leerzaam voor ons, juist daar worden immers erg veel gerichte vragen over al onze badkamermeubels gesteld. In elke serie die we in ons assortiment hebben heb je de mogelijkheid om te kiezen voor grote en kleine modellen, maar ook kan je elk model kiezen in het door jou gewenste badkamermeubel hout. Dus ook in de kleine badkamer bieden we allerlei mogelijkheden om toch over te gaan tot de aankoop van een duurzaam houten badmeubel.

Om het badkamermeubel compleet te maken hebben we uiteraard diverse spiegels en spiegelkasten. Tevens een groot programma met kolomkasten, bijpassend bij jouw badmeubel met 2 waskommen.

Mocht je nog verder willen gaan en je hele badkamer willen renoveren dan biedt Van Heck je ook een zeer goede collectie badkamerkranen, accessoires en handdoek radiatoren. Oh ja, laten we het bad op pootjes in dat geval niet vergeten, ook daarin zijn we gewoon de beste van Europa! Kortom je vindt een compleet assortiment prachtige badkamers.

Forrester Cabin Badkamermeubel 213 uit massief eiken met wastafelblad en twee granieten waskommen
Houten Badkamermeubel 80 met Spiegel

De meest gestelde vragen bij de aankoop van een houten badkamermeubel

Heel vaak vragen onze klanten of een houten badkamermeubel wel geschikt is in een vochtige ruimte. Eigenlijk is dat een hele gekke vraag, immers 99% van alle badkamermeubels die er in de wereld worden geproduceerd hebben als basis hout. Maar ja, dat zie je natuurlijk niet snel als je een badmeubel koopt dat aan de buitenkant gelamineerd is met een folie. Daaronder bevindt zich namelijk meestal spanenplaat of MDF en dat is een fijn geperst hout. Bij de fabrikanten die daarmee werken, wordt desalniettemin de vraag of massief badkamermeubel hout wel kan worden toegepast echter nooit gesteld, dat terwijl juist daar de oorzaak van de twijfel ontstaat, waardoor een grote groep klanten denkt dat badmeubel hout en vocht wel eens problematisch zou kunnen zijn. Niets is minder waar!

Badkamermeubel hout, welke houtsoort passen we toe

Bij het starten van het productie proces van onze badmeubels moeten we altijd bepalen welk badkamermeubel hout het meest geschikt is bij het type dat we maken.

Het houten badmeubel dat we gebruiken bij gelakte meubels is meestal grenen. Dat verklaren we nader: Grenen is een type badkamermeubel hout dat erg duurzaam is. Het hout is zacht om te bewerken en gaat ontzettend lang mee. Denk maar aan de jaren’30 huizen, die zijn allemaal voorzien van grenen kozijnen en gaan een eeuw later nog steeds mee.

Het badmeubel hout dat wordt gebruikt als men juist de hout look en houtnerf wil zien in het badkamermeubel is eiken. De houtnerf van eiken is heel geliefd en daarom is eiken als badkamer meubel hout zeer geschikt.

vrijstaand bad met een houten badkamermeubel

Waarom we voor verschillende houten badkamermeubels kiezen

Waarom we bij de gespoten of geschilderde badmeubels juist een ander badkamermeubel hout gebruiken dan bij de natuurlijk gekleurde badmeubels is simpel. Eiken werkt, het zet uit en het krimpt bij  temperatuursverschillen. Daardoor kunnen er scheuren ontstaan in de lak en dat is bij grote oppervlaktes niet heel mooi. Dus wil je een wit badmeubel, waarbij de verkoper zegt dat deze is gemaakt van echt eiken, koop het dan niet. Dat zal tot veel problemen leiden in de lak en dat al op korte termijn.

Het eiken badmeubel is namelijk alleen geschikt voor verkoop als het wordt behandeld met een badmeubelolie. Deze hebben we in een veelvoud aan kleuren, van licht tot donker. 

Voorbeelden van het houten badkamermeubel

De voordelen van een Van Heck houten badkamermeubel

Voordelen

Vind ik het houten badkamermeubel die ik wil?

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Onze collectie verandert dagelijks. Om op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden en laatste ontwikkelingen kun je, je hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

De complete Yorkshire badkamer