Historie

Tijden van lang geleden

Het boeren platteland. Tja, ‘t was niet anders, in vroegere tijden was dit de badkamer. Er was een hokje afgetimmerd op het erf en daar kon je, je behoefte doen. Als toiletpapier werden oude kranten gebruikt. Waarom ook niet…!

1880 eindelijk naar een normaal toilet.

In dit jaar vind Thomas Crapper de WC uit. Vanaf toen werd het allemaal wat gemakkelijker, het toilet kon binnenshuis worden geplaatst. Een revolutie in sanitairland.

1955, de kiem voor Van Heck badkamers wordt gelegd

Onze vader, Ben, begint als leerling loodgieter. Hier op de foto is te zien hoe hij met bakfiets en materiaal door Twente reed om overal lekkages te verhelpen. In de jaren ’50 was het natuurlijk een enorme vooruitgang toen de mensen hun eerste douche thuis kregen. Bovendien werd in die tijd het aardgasnet aangelegd, mensen kregen warm water, een ongekende luxe.

 

Ben was ondernemend en in de jaren ’80 , notabene midden in de crisistijd, begon hij zijn eigen bedrijf in Borne. Met een heuse showroom en een werkplaats heeft hij vele huizen voorzien van sanitair. Geholpen door moeder Tineke, bouwden ze met hard werken hun bedrijf uit. Niet alleen wastafels werden getoond, maar ook de nieuwste CV ketels waren grote bron van inkomsten.

De jaren ’90: Het moest anders

Ontevreden over het aanbod van badkamers in die tijd, besloot Ben eens verder te kijken. Tijdens een vakantie in Engeland leerde hij de Engelse Badkamers kennen. Badkamers die veel meer onderdeel waren van het totale interieur dan dat in Nederland het geval was. Badkamers die ruimer waren opgezet, gezelliger waren ingericht en waarin je, je thuis voelde. Niks geen saaie modellen, niks geen strakke witte fonteintjes, maar trendy kleuren, rijke materialen en prachtig keramiek. En zo begon Ben met het importeren van de voor die tijd totaal onderscheidende badkamers. Het waren vooral tijdloze badkamers, landelijke badmeubels, klassieke kranen, baden op pootjes. Daar werd de basis gelegd voor de visie van Van Heck Badkamers.

1995: Bart & Philip nemen het roer over

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Geïnspireerd door hun enthousiaste vader moest het er toch maar van komen. In 1996 bouwden we ons eerste distributiecentrum en is gestart met het aanleggen van een dealernetwerk door Nederland.

Tot 2002 kochten we kant en klare badkamerproducten bij verschillende fabrikanten. En dat verveelde, eigenlijk waren we nooit tevreden. Dus besloot Van Heck zelf badkamerproducent te worden. Je kunt je voorstellen dat het in het begin niet heel gemakkelijk ging. Er moesten ontwerpers komen, er moesten productielijnen worden opgezet, er moesten technici worden aangenomen die de producten testen op kwaliteit en duurzaamheid. De magazijnen moesten worden vergroot en we moesten over de grenzen van Nederland heen. We wilden het anders doen, beter, verfijnder, jonger en gemakkelijker! Geholpen door een fantastisch en enthousiast netwerk van Van Heck dealers groeide ons marktaandeel gestaag en werden we onmisbaar in elke badkamershowroom.

2000: Een Nieuw Millennium

In Belgie wordt gestart met de oprichting van een showroom en distributiecentrum in Antwerpen.

Voor de eerste keer werden de Van Heck producten getoond aan een internationaal publiek. Met een fantastische stand op de Internationale Sanitär & Heizungs Messe werden de eerste contacten gelegd in Duitsland, Frankrijk en Engeland. Inmiddels zijn we in Duitsland uitgegroeid tot grootste aanbieder van massief houten badmeubels. Van Heck is on the move!

2021 en verder...

We zijn in het heden. We produceren onze eigen badmeubels, onze eigen kranen, en ontwerpen de volledige collectie in eigen huis. Een collectie met een heel duidelijk gezicht, onovertroffen in design. Badkamers, die precies aansluiten bij de behoefte van onze klanten. Elke dag doen we ons best om nog mooiere, betere en meer bijzondere badkamers te maken. Steeds weer denken we dat het gelukt is, om dan weer te beseffen dat goed niet goed genoeg is. En zolang we zien dat onze klanten oprecht blij zijn met hun aankoop, we steeds weer verrast zijn over de prachtige Van Heck badkamers bij de mensen thuis, gaan we met plezier naar ons werk. Inmiddels is Van Heck badkamers uitgegroeid tot een internationaal Lifestyle merk in sanitair.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Onze collectie verandert dagelijks. Om op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden en laatste ontwikkelingen kun je, je hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Badmeubel in donker eiken met een betonnen blad en twee betonnen kommen. Boven het meubel hangen twee gouden spiegels
Badmeubel in donker eiken met een betonnen blad en twee betonnen kommen. Boven het meubel hangen twee gouden spiegels