Profiteer nog maar één dag van de superkorting!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Zonnige deals 10% korting met code: ZONNIG10   klik hier

Eiken badkamermeubels

Profiteer van 10% korting op de gehele collectie. Gebruik kortingscode ZONNIG10  tijdens het voltooien van  je bestelling en ontvang nog eens extra 10% korting.

Onze eiken badkamermeubels onderscheiden zich van alle anderen. Niet alleen door hun kwaliteit en duurzaamheid, maar zeker ook door het eigenzinnige design. Onze badmeubels zijn allemaal gemaakt van massief eiken, bovendien zijn alle eiken meubels vochtbestendig. Je koopt bij ons topkwaliteit tegen een betaalbare prijs

Onze eiken badkamermeubels onderscheiden zich van alle anderen. Niet alleen door hun kwaliteit en duurzaamheid, maar zeker ook door het eigenzinnige design. 

toon de blokken hulp

Materiaal

Kleur

Serie

Type kraan

Breedte

Diepte

Aantal lades

Aantal wastafels

Materiaal blad

Filter op prijs

Resultaat 1–30 van de 67 resultaten wordt getoond

Wat klanten zeggen over ons

Klanten beoordelen Van Heck Badkamers met een

Massief eiken badkamermeubels zijn duurzaam

Wij gebruiken voor de collectie eikenhouten badkamermeubels over het algemeen Frans eiken. In alle badmeubels wordt dan ook uitsluitend massief eiken verwerkt en geen houtfineer. Juist in vochtige ruimtes zoals de badkamer is een massief  eiken badkamermeubel veel geschikter dan de gefineerde meubels. Bij Van Heck geven we een levenslange garantie op de houtkwaliteit. Juist in deze tijd waarin we ons milieu meer en meer koesteren hopen we ook jou te kunnen overtuigen dat duurzaamheid het wint van de huidige wegwerp cultuur. 

Een badkamermeubel van eiken met een keramische wastafel en een zwarte kraan
Hangend eiken badkamermeubel met marmeren wastafelblad en een witte waskom

Het verschil tussen massief eiken en houtfineer badkamermeubels

Er is een groot verschil tussen een massief eiken badkamermeubel of een houtfineer (houtlook) badmeubel. Bij een houtlook badmeubel wordt er op spaanderplaat of mdf een klein laagje hout geplakt. Dit kan overigens ook een laagje kunststof zijn met een houtnerf. Soms is het bijna niet van echt te onderscheiden, maar dan komt het…….  Onder deze dunne fineer laag bevindt zich namelijk het meest goedkope plaatmateriaal. Dit zuigt zich met de kleinste beschadiging heel snel vol met water, waardoor het badmeubel begint op te zwellen. Einde verhaal badkamermeubel. 

Bij een massief eiken badmeubel heb je niet te maken met plaatmateriaal, maar zijn er massieve eiken planken aan elkaar verlijmd. Uiteraard is dat iets duurder om te maken, maar het kleine prijsverschil weegt niet op tegen de kwalitatieve voordelen. Omdat elke boom zijn eigen unieke houtnerf heeft vind je dit altijd terug in het eiken badkamermeubel. Geen enkele is helemaal hetzelfde, maar dat is natuurlijk juist de charme van dit product.

Als je op zoek bent naar een houten badkamermeubel kijk dan goed bij de specificaties van het product. Veel aanbieders noemen het badkamermeubel eiken, maar als je vaak wat beter kijkt zie je dat het gewoon plaatmateriaal is met een houtlook front. 

De verkrijgbare maatvoeringen

Naast de mogelijkheid van een eiken badkamermeubel op maat hebben we natuurlijk ook veel standaard maatvoeringen. In (bijna) elke serie werken we met de onderstaande standaard maatvoeringen:

Juist in de wat kleinere badkamer of gasten badkamer is een eikenhouten badmeubel 65 een ideale breedtemaat. Genoeg plek om je te wassen en bovendien toch voldoende opbergruimte om alles in kwijt te kunnen.

De meest verkochte maatvoering. Een eiken wastafelmeubel 80 past in bijna elke badkamer en wordt daarom het vaakst gevraagd. Deze is bij ons standaard voorzien van 2 lades, maar je kan ook gaan voor een open badmeubel of slechts voor 1 lade.

Als je net iets meer plek hebt in je badkamer dan is een eiken badmeubel van 100 ideaal. Die extra centimeters geven het badmeubel net even iets meer afleg ruimte op je blad.

Vanaf een breedtemaat van 120 cm. kan je een eikenhouten badkamermeubel krijgen met een dubbele wastafel. Er is dan voldoende ruimte om met zijn tweeën voor de wastafel te staan. 

Een eiken wastafelmeubel 130 is bij ons een veel gevraagde maat. Deze wordt het meest gebruikt met een dubbele wastafel. Maar zeker als je plek voldoende hebt, maar meestal niet gelijktijdig het badmeubel gebruikt is het ook heel mooi om het badkamermeubel 130 van 1 wastafel te voorzien. Deze kan je overal plaatsen, links rechts of in het midden en je krijgt daarmee een zee van afleg ruimte. 

Uiteraard kan een eiken badkamermeubel 160 alleen maar in de royalere badkamer worden geplaatst. Hierbij heb je dan niet alleen maar het voordeel van een dubbele wastafel, maar ontstaat er ook nog eens extra ruimte in de onderkast. Het eikenhouten badmeubel krijgt hierdoor natuurlijk nog veel meer uitstraling en wordt het centrale middelpunt van jouw badkamer.

Heb je echt een heel grote badkamer dan kunnen we jouw eiken badkamermeubel zelfs in 200 cm. breedte maken. Nog meer lades, nog meer opbergruimte en nog meer luxe in jouw badkamer. Als je een echt wellness gevoel wilt in je badkamer is het motto hoe breder hoe beter. 

65 cm
80 cm
100 cm
120 cm
130 cm
160 cm
200 cm
Previous
Next
Natuursteen
Beton
Keramisch
Solid Surface
Eiken
Previous
Next

Onze wastafelbladen maken jouw eiken badkamermeubel uniek

Op elk eiken badmeubel komt een wastafelblad. Omdat iedereen anders is hebben we bij elke onderkast de keuze uit een groot scala wastafelbladen. Je kunt bij ons alle onderkasten combineren met elk type wastafelblad. Van een landelijke uitstraling met frans eiken tot modern met wit marmer.

Van oudsher is het gebruik van natuursteen met een eiken badmeubel erg geliefd. Immers er worden natuurlijke materialen met elkaar gecombineerd en dat blijft natuurlijk mooi. Steeds meer in opkomst is het witte marmer. Dit staat heel mooi bij een eiken wastafelmeubel, maar kan ook worden toegepast bij een zwart eiken badkamermeubel. Het contrast is prachtig. 

Een ander veel gebruikte natuursteen is zwart graniet of hardsteen. Alle eikenhouten badkamermeubels kunnen hiermee worden voorzien. Een eiken badkamermeubel met een zwart blad blijft zoals gezegd erg populair. En door het gebruik van graniet in combinatie met massief eiken behoudt je de natuurlijke uitstraling. 

Sinds enkele jaren hebben we licht gewicht betonnen wastafelbladen welke op het eiken badmeubel worden geplaatst. Juist bij eiken geeft dit een hele warme en natuurlijke sfeer. De betonnen wastafelbladen hebben een rustikale oppervlakte en zijn leverbaar in een aantal prachtige pastelkleuren en natuurlijk ook in mat zwart. Want een eiken badkamermeubel met een zwart blad is en blijft natuurlijk de meest gekozen variant.

De bijpassende betonnen waskom maakt jouw eiken wastafelmeubel helemaal eigentijds. 

Het keramische wastafelblad dat op een eiken badmeubel wordt geplaatst is het meest bekend en de veiligste keus. Makkelijk om schoon te maken en praktisch in het gebruik. Keramiek is bijna altijd alleen in wit leverbaar en heeft een glanzend oppervlakte. Het robuuste eiken in combinatie met een glade bovenkant blijft populair.

De robuustheid van het eiken badkamermeubel in combinatie met het strakke en mat witte solid surface is geeft jouw badkamer een hele eigentijdse Urban look en feel. Het zorgt voor een modern landelijke uitstraling die zeker tegenwoordig populair is. Solid Surface is makkelijk schoon te maken en blijft ook na jaren van intensief gebruik mooi. Het geeft het eikenhouten badkamermeubel een nieuwe charme. Een bijkomend voordeel van Solid Surface is dat we het vaak toepassen bij een eiken badkamermeubel op maat. Het materiaal kunnen we op de centimeter nauwkeurig  produceren en daarom is het juist voor maatwerk zeer geschikt.

Onze eiken wastafelbladen zijn uiteraard gemaakt van volledig massief eiken. Je kunt ze krijgen in diverse diktes. Alle wastafelbladen zijn voorzien van een hoogwaardige meubelolie, waarmee het hout is beschermd tegen vuil en vlekken. Houdt er echter rekening mee dat je bij een eiken wastafelblad kleine vochtplekjes nooit helemaal kunt uitsluiten, behalve als je het blad direct droogmaakt na gebruik. De eiken wastafelbladen zijn verkrijgbaar in alle maten en kunnen zelfs op maat worden gemaakt op de centimeter nauwkeurig. Bij de dikke wastafelbladen (10cm) zijn de steunen onzichtbaar onder het blad weggewerkt. Kies je voor een dunner eiken wastafelblad (3-5 cm) dan hebben we daarbij passende steunen van ijzer of chroom.

Het onderhoud van het eiken badkamermeubel

Een veel gestelde vraag: Hoe moet ik mijn eiken badkamermeubel behandelen?

Wij hebben alle eikenhouten badmeubels al behandelt met een meubelolie van Rubio Monocoat. Deze meubelolie biedt een optimale bescherming voor houten oppervlakken. Omdat een eiken badmeubel wordt beschermd door een wastafelblad heeft deze weinig te lijden. Dagelijks onderhoud kan met een licht vochtige doek. Mocht je toch wat vlekken hebben of andere slijtageplekken, klik dan hier voor alle mogelijke schoonmaak producten van Rubio Monocoat.

Een eiken badmeubel bestaande uit een eiken wastafelblad en twee eiken lades met daarboven twee waskommen

Meest gestelde vragen bij de aankoop van een eiken badkamermeubel

Heel vaak wordt de vraag gesteld of een eiken badkamermeubels wel kunnen worden toegepast in een badkamer, maar eigenlijk is dat een hele gekke vraag. Immers 99% van alle badkamermeubels die er in de wereld worden geproduceerd hebben als basis hout, maar ja, dat zie je natuurlijk niet snel als je een badkamermeubel koopt dat aan de buitenkant gelamineerd is met een folie. Daaronder bevindt zich namelijk meestal spanenplaat of MDF en dat is een fijn geperst hout. Bij de fabrikanten die daarmee werken, wordt de vraag of een badkamermeubel wel van hout kan worden gemaakt echter nooit gesteld, dat terwijl juist bij dit type producten de oorzaak van de twijfel over hout en vocht ontstaat. Hierdoor denkt een grote groep klanten denkt dat hout en vocht wel eens problematisch zou kunnen zijn.

Waarom de eiken badkamermeubels van Van Heck?

Een eiken badkamermeubel koop je niet elke dag. Bovendien zijn er maar weinig specialisten die verstand hebben van het eiken badkamermeubilair. Pas je niet de juiste producten toe, kies je de foute kleur wand-of vloerafwerking, dan ben je onder andere in staat om je badkamer te verprutsen. Daarnaast is het eeuwig zonde als u uiteindelijk niet tevreden met uw aankoop. Daarom willen wij u daarin graag adviseren om de beste keuze te maken.

Al meer dan 25 jaar zijn we actief in dit onderscheidende segment. We hebben wat  betreft de eiken badkamermeubels bijna elke situatie al gezien en zullen we je daarom behoeden voor elke fout. Immers in een kleine ruimte komen veel disciplines samen. Het ontwerp, de tegelzetter, de installateur, stucadoor, schilder en electriecien, allemaal moeten ze samenwerken om tot een goed eind te komen. Daarbij is het van het grootste belang dat de sanitaire producten niet alleen op tijd worden geleverd, maar dat je er zeker van kunt zijn dat de producten van topkwaliteit zijn, zonder dat je gedoe hebt met lekke kranen of andere ellende.