Eiken wastafelbladen in de badkamer

Eikenhout is op meerdere manier voordeling voor in de badkamer. Eikenhout is erg duurzaam en gaat lang mee. Het is erg sterk materiaal, we maken enkel gebruik van massief eiken, dit is dus door en door van eiken. Wat je vaker ziet in de badkamer industrie is dat er gebruik wordt gemaakt van MDF hout en dat daarop een laagje van eikenhout of zelfs een foto van eikenhout. Dit is uiteraard goedkoper, maar gaat ook veel sneller kapot. We bieden dan ook een garantie aan van 5 jaar. Het eikenhout dat we gebruiken voor onze wastafelbladen (en ook voor onze badkamermeubels) is gemaakt in Europa, in onze eigen houtzagerijen. Doordat alles dus in Europa wordt gemaakt is een korte levertijd gegarandeerd.

We zien dat eiken badkamermeubel zeer geliefd is en steeds populairder word. Momenteel is massief eiken zelfs de meest geliefde houtsoort bij de keuze van meubels. Het badkamermeubel dat je bij ons kiest is voorzien van alle moderne functionaliteiten in combinatie met de warme sfeer die hout geeft aan je badkamer.  

 Een vraag die vaak gesteld wordt is of het wastafelblad van eikenhout wel overal past in de sfeer van het huis. Het antwoord op die vraag is erg simpel: ja, dat kan!!! Of je nou kiest voor een moderne badkamer, industriële badkamer of een landelijke badkamer, een eiken wastafelblad past overal bij en erg divers.

Mooie robuuste badkamer met een bad en eiken wastafelbladen

Moderne badkamer met eikenhout

Als eerste de moderne badkamer. Bij een moderne badkamer denk je vaak meteen aan strak afgewerkte meubels en vaak aan de kleuren zwart en wit. Maar dit is ook erg goed mogelijk in combinatie met een massief eiken wastafelblad. Het hout kan namelijk de warme uitstraling aan je badkamer toevoegen. Je kan ook bij een moderne badkamer goed spelen met de asymmetrie in de badkamer. Zoals hier is gedaan. Kies bijvoorbeeld aan de ene kant voor lades en opbergruimte, en hou het andere deel open. En kies in plaats van twee waskommen in plaats van een waskom. Je kun alle badkamermeubels op die manier aanpassen naar je eigen stijl. De wastafelbladen zijn in verschillende maten beschikbaar waardoor het mogelijk is om het van de ene wand naar de andere wand door te laten lopen.  

Eikenhout in een industriële badkamer

Bij een industriële badkamer is het ook erg mooi om gebruik te maken van hout. Bij industrieel denk je vaak aan staal en stoere robuuste elementen. Massief eiken sluit hier erg goed bij aan. Een voorbeeld van deze stijl zie je op de foto hiernaast. Het houten wastafelblad maakt naast ons idee het meubel helemaal af. De combinatie van het zwarte staal, het eiken wastafelblad en de witte keramische waskom maken dit meubel tot een prachtig geheel. Zoals je ziet is deze stijl ook doorgevoerd in de bijpassende kolomkast, door deze twee meubels samen te combineren creëer je een universele sfeer in je badkamer. 

industrieel badkamermeubel met eiken wastafelblad en eiken spiegel
landelijke badkamer van massief eiken met een betonnen wastafelblad en een zwarte spiegel

Landelijke badkamer

Eiken hout is op en top landelijk en past dus ook zeker in een landelijke badkamer. Hier zie je een landelijk badkamermeubel met een massief eiken wastafel blad. Dit is een staand meubel met veel opbergruimte door de twee lades. Op het wastafelblad staan twee waskommen. Wij zijn fan van deze sfeer. Het hout zorgt voor de warme uitstraling en voor de rust in je badkamer.  

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Onze collectie verandert dagelijks. Om op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden en laatste ontwikkelingen kun je, je hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

De complete Yorkshire badkamer
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Download de Van Heck brochure

Nog meer inspiratie op doen? Download dan hier onze unieke Van Heck Brochure