Een keer wat anders, Industrial chic

Wat is Industrial chic eigenlijk?

Industrial chic is de nieuwe opkomende trend momenteel. Er was een tijd dat we allemaal gingen voor perfectie en alles strak afgewerkt. Maar nu zien we ook het mooie in van imperfectie en puurheid van natuur en materialen. Daarom is het niet gek dat we een sterke opmars zien in de industriële badkamer. Van Heck Badkamers speelt hier zeker op in en dat laten we zien door middel van deze blog.  We hebben een aantal tips voor je samengesteld om de industrial chic sfeer te kunnen creëren in de badkamer. 

industrieel badkamermeubel met eiken wastafelblad en eiken spiegel
industrieel badkamermeubel op poten met een witte wastafel en een zwarte spiegel

Tip 1: Begin bij een goede basis

Het is belangrijk om te kiezen voor een industriële basis. Kies zorgvuldig de tegels die je gebruikt en de kleuren die je in je badkamer gebruikt. Die bepalen namelijk de sfeer. Kies je voor gele tegels dan kun je niet de optimale industriële look creëren in de badkamer. Kies daarom voor robuuste materialen en donkere kleuren. Matte tegels zijn perfect voor in een industriële badkamer, in combinatie met de kleuren grijs en zwart. 

Tip 2: Kies voor een industrieel badkamermeubel

Oriënteer je op de gehele collectie industriële badkamermeubels bij Van Heck Badkamers. Het aanbod is bij ons de laatste jaren gegroeid en er is meer mogelijk. Het badkamermeubel wordt de uiteindelijke eyecatcher van de badkamer. De combinatie van staal, beton, natuursteen en hout is hierbij een mooie combinatie. Industriële look wordt getypeerd door stoere en robuuste materialen. Een voorbeeld hiervan is ons badkamermeubel met ijzeren onderstel, hierop een massief eiken wastafelblad en dan heb je de keuze uit stoere granieten waskommen of robuuste betonnen waskommen. Zwarte kranen maken het plaatje hierbij helemaal af. 

Industrial metalen onderstel met keramische wastafel 70 cm
industrieel badkamermeubel met zwarte kraan en zwarte douche

Tip 3: stem alle meubels op elkaar af

In een Industrial chic badkamer is het prachtig als alle meubels bij elkaar passen. Zowel het badkamermeubel als de kolomkast als het toilet en de douche. We hebben een prachtige kolomkast in dezelfde stijl als de industriële badkamermeubels, deze is dus zeer geschikt om te combineren. Door alles in dezelfde stijl te kiezen creëer je een geheel in de badkamer. 

Tip 4: Gebruik robuuste en stoere materialen

Dit is al eerder benoemd en lijkt misschien ook voor de hand liggend. Natuurlijk gebruik je in een industriële badkamer robuuste materialen zoals beton, staal en natuursteen maar hierin zijn ook veel verschillende varianten verkrijgbaar en zoveel verschillende mogelijkheden. Je kan namelijk kiezen voor een wastafelblad van beton of juist je waskommen van beton. Hierin hebben we een extra robuuste waskom of de strak afgewerkte variant. Voor natuursteen zijn er ook meerdere mogelijkheden. De meest stoere optie is graniet, je kunt kiezen voor gefrijnd graniet of glad graniet. Beide prachtig van kleur en zeer geschikt voor in de industriële badkamer.  

Tip 5: Combineer je meubels met grijs en zwart

Zwart en grijs zijn de kleuren voor een badkamer met een industriële look. Deze kleuren versterken namelijk de robuuste sfeer en versterken de uitstraling van de robuuste materialen die je gebruikt. Hoe meer hoe beter, dus ga vooral helemaal los in verschillende tinten en verschillende structeren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een glad geschilderde muur maar wat dacht je van een wand met robuuste tegels. Ga helemaal los!!! 

 

badkamermeubel met een mat zwarte kraan en een witte waskom
Een ijzeren zwarte handgreep op een donker eiken badmeubel

Tip 6: Vergeet de details niet

Om het geheel af te werken moet je kiezen voor de juiste details en accessoires. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een industriële lamp of juist om iets heel kleins zoals de grepen op je badkamermeubel. Sommige accessoires kun je bij ons vinden maar het is ook leuk om iets uit de kringloop te halen of iets dat daadwerkelijk ooit in een fabriek heeft gestaan. Vind jij de parel die jou badkamer compleet maakt? 

Voorbeelden van onze industriële badkamermeubels

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Onze collectie verandert dagelijks. Om op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden en laatste ontwikkelingen kun je, je hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

De complete Yorkshire badkamer
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Download de Van Heck brochure

Nog meer inspiratie op doen? Download dan hier onze unieke Van Heck Brochure