Echt hout in de badkamer!

Verschil hout en plaatmateriaal/fineer

Ben je op zoek naar een duurzaam badmeubel en wil je alles weten over het geschikte badkamermeubel hout, dan ben je op het goede adres! Bij ons vind je de grootse collectie houten badkamermeubels van Europa en leggen we je graag uit bij welk type badmeubel, we het meest geschikte badkamermeubel hout gebruiken. 

Dus jij bent waarschijnlijk op zoek naar een natuurlijke uitstraling van je badkamer en je wilt een duurzaam badmeubel. Hier leggen wij je graag uit hoe we werken en waarom wij de specialist zijn op dit gebied. 

badkamermeubel hout 120 cm met betonnen waskom en eiken spiegel

Het hout dat we gebruiken bij het houten badkamermeubel in kleur (dus gelakt) is meestal grenen. Hiervoor is een simpele reden. Grenen is een type hout dat erg duurzaam is. Het hout is zacht om te bewerken en gaat daarom ontzettend lang mee. Bovendien werkt het hout niet en is hierdoor zeer geschikt om te voorzien van een laklaag in kleur. 

Het badkamermeubel hout dat wordt gebruikt als men juist de houtlook en houtnerf wil zien is het badkamermeubel eiken. De nerf van eiken is heel populair en gelukkig is eiken als badkamer meubelhout zeer geschikt. 

We merken bij Van Heck Badkamers dat er regelmatig veel onduidelijkheid is over de verschillende soorten hout en houtachtige materialen waaruit een meubel gemaakt kan worden. Wij maken voornamelijk veel gebruik van massief eikenhout en van massief grenen. Massief houten meubels zijn mooi, goed, kwalitatief hoogwaardig en duur. Plaatmateriaal en Fineer is niet echt hout, het is een goedkope oplossing voor meubelgiganten, het is bestaat uit verschillende lagen met een opgeplakt laagje. Deze twee soorten worden in deze blog met elkaar vergeleken. 

Houten Badkamermeubel 80 met Spiegel
landelijke wastafel met een opzetwaskom, een zwarte kraan en een spiegel.

Massief Hout

Wanneer er wordt gesproken over massief hout, wordt er bedoeld dat het hout volledig uit hout bestaat. Dit is dus in tegenstelling tot plaatmateriaal dat voor een groot percentage uit lijmstoffen bestaat en soms ook uit een plastic toplaag.  Massief hout heeft veel verschillende eigenschappen. Grenenhout is bijvoorbeeld erg bewerkelijk en kan erg goed geschilderd worden terwijl je massief eikenhout absoluut niet moet schilderen of lakken. Eikenhout zet namelijk uit bij tempratuur verschillen. Op het moment dat je dit schildert zullen er allemaal scheuren ontstaan. Wij maken gebruikt van de beste kwaliteit toegepast op elk verschillend badkamermeubel. 

Hier hebben we een aantal voordelen van massief hout:  

  • Zeer flexibel inzetbaar. Je kunt het buigen, draaien, schuren, schaven, raspen en er iedere vorm aan geven die je wilt. 
  • De tekening van het hout kun je laten spreken door het hout mooi in de olie te zetten. Je krijgt dan een erg warme uitstraling 
  • Beschadigingen, kringen, vlekken, butsen zijn allemaal op te lossen en te restaureren. 
  • Massief hout gaat heel erg lang mee, badkamermeubels blijven jarenlang goed.  
Eiken wastafelblad afgewerkt met granieten plaat met daarop een wastafelkom

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Onze collectie verandert dagelijks. Om op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden en laatste ontwikkelingen kun je, je hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

De complete Yorkshire badkamer
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Download de Van Heck brochure

Nog meer inspiratie op doen? Download dan hier onze unieke Van Heck Brochure