Alles voor in de kleine badkamer

Kleine badkamer

De badkamer is een ruimte in je huis waar je meerdere keren per dag komt en gebruik van maakt. Daarom is het erg belangrijk om deze ruimte in te richten naar jouw wensen. Echter is een badkamer vaak een kleinere ruimte waardoor je erg goed moet nadenken over de inrichting er vanDe gemiddelde Nederlandse badkamer is niet zo heel groot. Voor een badkamermeubel en een douche zijn vaak genoeg ruimte maar helaas passen een bad en toilet niet altijd. De vraag is vaak; Hoe richt ik onze kleine badkamer in? Wij hebben een aantal tips bedacht om jullie te helpen. 

Landelijk badkamermeubel 80 cm, bestaande uit een blauwe onderkast in massief eiken met daarop een keramisch blad welke is voorzien van een witte keramische  waskom
Landelijk badkamermeubel 80 cm, bestaande uit een blauwe onderkast in massief eiken met daarop een keramisch blad welke is voorzien van een witte keramische waskom
badkamer met hangend badmeubel en wandtoilet

Maak gebruik van lichte kleuren

Denk bij het inrichten van jullie badkamer goed na over de kleuren die jullie gaan gebruiken. Om je badkamer optisch groter te laten lijken is het handig om te kiezen voor lichte kleuren. Hou hierbij niet alleen rekening met de vloer en de wanden maar denk ook zeker aan de kleur van het badkamermeubel, kleuren van de kranen en douche, accessoires etc. Wij adviseren om voor de grotere elementen licht kleuren te kiezen en dan is het mogelijk om details een gezellige kleur te geven. Denk bijvoorbeeld aan planten, kranen of een handdoekrekje. 

Kies voor een hangend badkamermeubel

Meubels die niet op de grond staan, maar als het ware “zweven” lijken minder ruimte in te nemen. De vloer wordt hierdoor namelijk niet onderbroken waardoor de lijnen in de tegelvloer mooi door blijven lopen. Kies er bijvoorbeeld voor om jouw toilet, badkamermeubel en of kolomkast op te hangen in plaats van neer te zetten. Naast dat de badkamer hierdoor optisch groter lijkt is het ook een stuk gemakkelijke om de badkamer schoon te houden op deze manier. 

keramische waskom op betonnen wastafelblad in de badkamer
Industrial Kolomkast 210x44x35

maak gebruik van inbouwkasten, kolomkasten en/of planken

In een kleine ruimte is opbergruimte cruciaal. Je zou denken dat een massieve kast je badkamer zal verkleinen, dit is echter niet zo. Het opbergen van alle badkamerbenodigdheden is namelijk heel belangrijk, hierdoor zit alles netjes verbogen achter deurtjes en oogt de badkamer een stuk rustiger en dus groter. Een inbouwkast of een kolomkast biedt extra opbergruimte voor bijvoorbeeld handdoeken, shampooflesjes, make-up etc. Om ruimte te besparen kun je ook nadenken over een inbouwkast, of een kleinere ingreep: een inbouw toiletrolhouder.  

zorg voor voldoende daglicht

Licht geeft de badkamer een ruimtelijk gevoel. Zorg er dan dus voor dat er zoveel mogelijk daglicht in de badkamer bovenkomt. Hoe groter het gaat hoe gemakkelijker dat gaat. Heeft de badkamer geen raam? Kijk eventueel naar de mogelijkheden om een dakraam of een lichtkoepel te implementeren. Een raam is namelijk ook erg belangrijk voor goede ventilatie van de badkamer. Na een douchesessie moet het vocht weg uit de badkamer, zet hiervoor het raam open. 

Hangend badmeubel van massief eiken met granieten wastafelblad en keramische waskom
Per-ArtikelFOL80ME-1VH_Milieu-2Bad-2-002.jpg

maak slim gebruik van verlichting.

Een ruimtelijk gevoel kan zoals hierboven gezegd gecreëerd worden door middel van natuurlijk daglicht, maar ook kunstlicht speelt een belangrijke rol. Wanneer je slim gebruik maakt van licht kan het veel ruimtelijkheid opleveren. Zorg ervoor dat alles verlicht is en dat de badkamer geen donkere houden heeft. Dit kan bijvoorbeeld met een lamp aan het plafond maar ook door extra lampen naast het badkamermeubel, of spotjes boven de spiegel. Check onze site voor alle verlichtingsmogelijkheden. 

Er zijn dus erg veel mogelijkheden om een praktische indeling te maken voor al jouw badkamerbenodigdheden. Neem een kijkje op onze webshop of kom langs in een van onze showrooms. Wij helpen je graag en zijn bereikbaar via de mail, chat, whatsapp, instagram en telefoon.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Onze collectie verandert dagelijks. Om op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden en laatste ontwikkelingen kun je, je hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

De complete Yorkshire badkamer
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Download de Van Heck brochure

Nog meer inspiratie op doen? Download dan hier onze unieke Van Heck Brochure