Eiken badkamermeubel

Onze eiken badkamermeubels onderscheiden zich van alle anderen. Niet alleen door hun kwaliteit en duurzaamheid, maar zeker ook door het eigenzinnige design.

Previous
Next

Eiken badkamermeubels

De collectie eikenhouten badkamermeubels is verkrijgbaar in heel veel maten. Daarnaast kun je jouw eiken wastafelmeubel helemaal zelf samenstellen en afstemmen op jouw wensen.

Download de brochure

Onze modellen zijn opgebouwd in verschillende series. Download hieronder de verschillende brochures om elke serie volledig te bekijken.

Klanten waarderen ons met een 9,1

Uiteraard wil je bij de aankoop van jouw eiken badmeubel verzekert zijn van de juiste beslissing. Velen gingen je daarbij voor. Onze klanten zijn super enthousiast. Klik hieronder om de reviews van onze klanten te bekijken.

Eiken badkamermeubels

De collectie eikenhouten badkamermeubels is verkrijgbaar in heel veel maten. Daarnaast kun je jouw eiken wastafelmeubel helemaal zelf samenstellen en afstemmen op jouw wensen.

Download de brochure

Onze modellen zijn opgebouwd in verschillende series. Download hieronder de verschillende brochures om elke serie volledig te bekijken.

Koop rechtstreeks bij de maker

schot in de roos met munten eronder

GEGARANDEERD DE BESTE PRIJS

Je kunt erop vertrouwen dat je de beste prijs krijgt op Vanheckbadkamers.nl

Altijd de beste prijs bij Van Heck Badkamers

Badmeubel met kraan en twee deurtjes

NIET GOED, GELD TERUG

Mocht je ontevreden zijn over jouw bestelling, dan kan je deze binnen 14 dagen na ontvangst gewoon retourneren

Retourneren kan binnen 14 dagen

Getekend potlood met tandwiel

GROOTSTE ASSORTIMENT EIKEN BADKAMERMEUBELS

Als je jouw eiken badkamermeubel rechtstreeks koopt krijg je ook toegang tot exclusieve modellen. Alleen  rechtstreeks is op maat ook mogelijk

Op maat gemaakte eiken badkamermeubels

Wereldbol met bestemmingspunt

DIRECT CONTACT MET ADVISEUR

Het voordeel bij Van Heck is dat je direct contact hebt over de status van je order. Elke vraag die je hebt wordt direct door ons beantwoord

Elke vraag die je hebt wordt direct door ons beantwoord

Massief eiken badkamermeubels zijn duurzaam

Wij gebruiken voor de collectie eikenhouten badkamermeubels over het algemeen Frans eiken. In alle badmeubels wordt dan ook uitsluitend massief eiken verwerkt en geen houtfineer. Juist in vochtige ruimtes zoals de badkamer is een massief  eiken badkamermeubel veel geschikter dan de gefineerde meubels. Bij Van Heck geven we een levenslange garantie op de houtkwaliteit. Juist in deze tijd waarin we ons milieu meer en meer koesteren hopen we ook jou te kunnen overtuigen dat duurzaamheid het wint van de huidige wegwerp cultuur. 

Het verschil tussen massief eiken en houtfineer badkamermeubels

Er is een groot verschil tussen een massief eiken badkamermeubel of een houtfineer (houtlook) badmeubel. Bij een houtlook badmeubel wordt er op spaanderplaat of mdf een klein laagje hout geplakt. Dit kan overigens ook een laagje kunststof zijn met een houtnerf. Soms is het bijna niet van echt te onderscheiden, maar dan komt het…….  Onder deze dunne fineer laag bevindt zich namelijk het meest goedkope plaatmateriaal. Dit zuigt zich met de kleinste beschadiging heel snel vol met water, waardoor het badmeubel begint op te zwellen. Einde verhaal badkamermeubel. 

Bij een massief eiken badmeubel heb je niet te maken met plaatmateriaal, maar zijn er massieve eiken planken aan elkaar verlijmd. Uiteraard is dat iets duurder om te maken, maar het kleine prijsverschil weegt niet op tegen de kwalitatieve voordelen. Omdat elke boom zijn eigen unieke houtnerf heeft vind je dit altijd terug in het eiken badkamermeubel. Geen enkele is helemaal hetzelfde, maar dat is natuurlijk juist de charme van dit product.

Als je op zoek bent naar een houten badkamermeubel kijk dan goed bij de specificaties van het product. Veel aanbieders noemen het badkamermeubel eiken, maar als je vaak wat beter kijkt zie je dat het gewoon plaatmateriaal is met een houtlook front. 

Hangend eiken badkamermeubel met marmeren wastafelblad en een witte waskom
Natuursteen
Beton
Keramisch
Solid Surface
Eiken
Previous
Next

Onze wastafelbladen maken jouw eiken badkamermeubel uniek

Op elk eiken badmeubel komt een wastafelblad. Omdat iedereen anders is hebben we bij elke onderkast de keuze uit een groot scala wastafelbladen. Je kunt bij ons alle onderkasten combineren met elk type wastafelblad. Van een landelijke uitstraling met frans eiken tot modern met wit marmer.

Van oudsher is het gebruik van natuursteen met een eiken badmeubel erg geliefd. Immers er worden natuurlijke materialen met elkaar gecombineerd en dat blijft natuurlijk mooi. Steeds meer in opkomst is het witte marmer. Dit staat heel mooi bij een eiken wastafelmeubel, maar kan ook worden toegepast bij een zwart eiken badkamermeubel. Het contrast is prachtig. 

Een ander veel gebruikte natuursteen is zwart graniet of hardsteen. Alle eikenhouten badkamermeubels kunnen hiermee worden voorzien. Een eiken badkamermeubel met een zwart blad blijft zoals gezegd erg populair. En door het gebruik van graniet in combinatie met massief eiken behoudt je de natuurlijke uitstraling. 

Sinds enkele jaren hebben we licht gewicht betonnen wastafelbladen welke op het eiken badmeubel worden geplaatst. Juist bij eiken geeft dit een hele warme en natuurlijke sfeer. De betonnen wastafelbladen hebben een rustikale oppervlakte en zijn leverbaar in een aantal prachtige pastelkleuren en natuurlijk ook in mat zwart. Want een eiken badkamermeubel met een zwart blad is en blijft natuurlijk de meest gekozen variant.

De bijpassende betonnen waskom maakt jouw eiken wastafelmeubel helemaal eigentijds. 

Het keramische wastafelblad dat op een eiken badmeubel wordt geplaatst is het meest bekend en de veiligste keus. Makkelijk om schoon te maken en praktisch in het gebruik. Keramiek is bijna altijd alleen in wit leverbaar en heeft een glanzend oppervlakte. Het robuuste eiken in combinatie met een glade bovenkant blijft populair.

De robuustheid van het eiken badkamermeubel in combinatie met het strakke en mat witte solid surface is geeft jouw badkamer een hele eigentijdse Urban look en feel. Het zorgt voor een modern landelijke uitstraling die zeker tegenwoordig populair is. Solid Surface is makkelijk schoon te maken en blijft ook na jaren van intensief gebruik mooi. Het geeft het eikenhouten badkamermeubel een nieuwe charme. Een bijkomend voordeel van Solid Surface is dat we het vaak toepassen bij een eiken badkamermeubel op maat. Het materiaal kunnen we op de centimeter nauwkeurig  produceren en daarom is het juist voor maatwerk zeer geschikt.

Onze eiken wastafelbladen zijn uiteraard gemaakt van volledig massief eiken. Je kunt ze krijgen in diverse diktes. Alle wastafelbladen zijn voorzien van een hoogwaardige meubelolie, waarmee het hout is beschermd tegen vuil en vlekken. Houdt er echter rekening mee dat je bij een eiken wastafelblad kleine vochtplekjes nooit helemaal kunt uitsluiten, behalve als je het blad direct droogmaakt na gebruik. De eiken wastafelbladen zijn verkrijgbaar in alle maten en kunnen zelfs op maat worden gemaakt op de centimeter nauwkeurig. Bij de dikke wastafelbladen (10cm) zijn de steunen onzichtbaar onder het blad weggewerkt. Kies je voor een dunner eiken wastafelblad (3-5 cm) dan hebben we daarbij passende steunen van ijzer of chroom.

Het gebruik van waskommen

Steeds meer wordt gekozen voor het plaatsen van een waskom op het eiken wastafelmeubel. Logisch, het staat gewoon fantastisch! Bovendien wordt daarmee jouw eigen smaak veel meer benadrukt. Geen enkel mens is immers hetzelfde. Wij bieden een groot assortiment waskommen die bijna overal kunnen worden gebruikt op het eiken badkamermeubel. Je kan vanaf een eiken badkamermeubel 120 kiezen voor een twee waskommen. Maar uiteraard is het ook heel praktisch om voor wat meer afleg ruimte te gaan. Dan kies je voor een wat royalere kom, zodat je daarnaast al je spulletjes nog kwijt kunt.  Elk wastafelmeubel in eikenhout op onze site biedt de mogelijkheid om van waskom te veranderen. De foto voorbeelden kan je dus naar eigen smaak aanpassen. 

Keramische waskom met wastafelkraan op een eiken badmeubel
Een ijzeren zwarte handgreep op een donker eiken badmeubel

Onze handgrepen

De greep die op het eikenhouten badkamermeubel wordt gekozen is bepalend voor de uitstraling van het totaalplaatje. Omdat alle eiken badmeubels zonder grepen worden geleverd kan je dus zelf kiezen welke uitstraling je wilt. Onze collectie grepen en knoppen biedt je alle mogelijkheden om te gaan voor stoer, modern, landelijk of industrieel. Uiteraard kunnen de meeste badkamermeubels in eiken ook zonder grepen worden gemaakt. Hiermee wordt de look van het badmeubel een stuk moderner en strakker, maar misschien ook wat saaier?

Ben je op zoek naar maatwerk?

Als je een eiken badkamermeubel op maat wilt ben je hier aan het juiste adres. We werken altijd met een aantal vaste maatvoeringen voor de lade elementen, maar met de bladen of schappen pakketten kunnen we het wastafelmeubel helemaal op maat maken. Juist als je ervoor kiest om van wand tot wand te werken is het vaak het mooist om de hele beschikbare ruimte te benutten. Onze meubelmakers gaan dan met je in overleg en maken in overeenstemming met je wensen eerst een ontwerp. Nadat deze is goedgekeurd wordt het eikenhouten badkamermeubel in productie genomen. Ook de kleuring van het eikenhout kan je vooraf met ons bespreken. Bijvoorbeeld kan je kiezen voor een whitewash look, zwart eiken of vergrijsd eiken. 

Eiken badkamermeubel met betonnen wastafelblad en betonnen waskom. Boven het eiken badmeubel is een zwarte spiegel
65 cm
80 cm
100 cm
120 cm
130 cm
160 cm
200 cm
Previous
Next

De verkrijgbare maatvoeringen

Naast de mogelijkheid van een eiken badkamermeubel op maat hebben we natuurlijk ook veel standaard maatvoeringen. In (bijna) elke serie werken we met de onderstaande standaard maatvoeringen:

Juist in de wat kleinere badkamer of gasten badkamer is een eikenhouten badmeubel 65 een ideale breedtemaat. Genoeg plek om je te wassen en bovendien toch voldoende opbergruimte om alles in kwijt te kunnen.

De meest verkochte maatvoering. Een eiken wastafelmeubel 80 past in bijna elke badkamer en wordt daarom het vaakst gevraagd. Deze is bij ons standaard voorzien van 2 lades, maar je kan ook gaan voor een open badmeubel of slechts voor 1 lade.

Als je net iets meer plek hebt in je badkamer dan is een eiken badmeubel van 100 ideaal. Die extra centimeters geven het badmeubel net even iets meer afleg ruimte op je blad.

Vanaf een breedtemaat van 120 cm. kan je een eikenhouten badkamermeubel krijgen met een dubbele wastafel. Er is dan voldoende ruimte om met zijn tweeën voor de wastafel te staan. 

Een eiken wastafelmeubel 130 is bij ons een veel gevraagde maat. Deze wordt het meest gebruikt met een dubbele wastafel. Maar zeker als je plek voldoende hebt, maar meestal niet gelijktijdig het badmeubel gebruikt is het ook heel mooi om het badkamermeubel 130 van 1 wastafel te voorzien. Deze kan je overal plaatsen, links rechts of in het midden en je krijgt daarmee een zee van afleg ruimte. 

Uiteraard kan een eiken badkamermeubel 160 alleen maar in de royalere badkamer worden geplaatst. Hierbij heb je dan niet alleen maar het voordeel van een dubbele wastafel, maar ontstaat er ook nog eens extra ruimte in de onderkast. Het eikenhouten badmeubel krijgt hierdoor natuurlijk nog veel meer uitstraling en wordt het centrale middelpunt van jouw badkamer.

Heb je echt een heel grote badkamer dan kunnen we jouw eiken badkamermeubel zelfs in 200 cm. breedte maken. Nog meer lades, nog meer opbergruimte en nog meer luxe in jouw badkamer. Als je een echt wellness gevoel wilt in je badkamer is het motto hoe breder hoe beter. 

Bijpassende Spiegels, spiegelkasten en kolomkasten

Bij alle hierboven genoemde standaard maatvoeringen van onze eiken badkamermeubels hebben we uiteraard bijpassende spiegels en spiegelkasten. Heb je ruimte voldoende in je eiken wastafelmeubel dan is een spiegel vaak voldoende. Bovendien geeft een spiegel een groot ruimtelijk effect in de badkamer. Maar wil je extra plek voor al je make-up en andere spullen dan is een eiken spiegelkast natuurlijk ideaal. Uiteraard is deze aangepast aan het design van de onderkast, zodat het geheel mooi bij elkaar past.

Om nog meer op te bergen hebben we een ruim assortiment bijpassende eikenhouten kolomkasten. Heel vaak worden deze gebruikt om extra handdoeken in op te bergen. De kolomkasten zijn altijd voorzien van meerdere schappen en kun je links of rechts naast je eiken wastafelmeubel hangen. 

Houten Badkamermeubel 80 met Spiegel
Eiken badkamermeubel in 80 cm met bijpassende kolomkast en zwarte spiegel

Ben je op zoek naar maatwerk?

Als je een eiken badkamermeubel op maat wilt ben je hier aan het juiste adres. We werken altijd met een aantal vaste maatvoeringen voor de lade elementen, maar met de bladen of schappen pakketten kunnen we het wastafelmeubel helemaal op maat maken. Juist als je ervoor kiest om van wand tot wand te werken is het vaak het mooist om de hele beschikbare ruimte te benutten. Onze meubelmakers gaan dan met je in overleg en maken in overeenstemming met je wensen eerst een ontwerp. Nadat deze is goedgekeurd wordt het eikenhouten badkamermeubel in productie genomen. Ook de kleuring van het eikenhout kan je vooraf met ons bespreken. Bijvoorbeeld kan je kiezen voor een whitewash look, zwart eiken of vergrijsd eiken. 

Kies je voor staand of hangend eiken badkamermeubel?

Onze collectie biedt alle mogelijkheden. Of je nou voor een hangend of een eiken badkamermeubel staand op de vloer kiest. Onder de hangende versies kan je gemakkelijk  dweilen, maar heb je juist behoefte aan wat meer opbergruimte dan is een staand eiken badmeubel weer meer geschikt. In principe is alles mogelijk. Omdat we het hout willen beschermen tegen optrekken vocht hebben we alle staande eiken badkamermeubels voorzien van kleine dopjes onder de poot of plint. Hiermee komt het badmeubel net even een halve centimeter van de vloer waardoor je, je geen zorgen hoeft te maken tijdens de dweil beurt van de badkamer. Ook is een badkamermeubel op pootjes mogelijk om van beide werelden te proeven.

Twee eiken badkamermeubels, een staande en een hangende
Een eiken badmeubel bestaande uit een eiken wastafelblad en twee eiken lades met daarboven twee waskommen

Het onderhoud van het eiken badkamermeubel

Een veel gestelde vraag: Hoe moet ik mijn eiken badkamermeubel behandelen?

Wij hebben alle eikenhouten badmeubels al behandelt met een meubelolie van Rubio Monocoat. Deze meubelolie biedt een optimale bescherming voor houten oppervlakken. Omdat een eiken badmeubel wordt beschermd door een wastafelblad heeft deze weinig te lijden. Dagelijks onderhoud kan met een licht vochtige doek. Mocht je toch wat vlekken hebben of andere slijtageplekken, klik dan hier voor alle mogelijke schoonmaak producten van Rubio Monocoat.

Kies uit verschillende kleuren eiken

Natuurlijk is naturel eiken het meest populair, maar de laatste tijd wordt ook veel gekozen voor zwart eiken badkamermeubels. Zwart eiken laat nog steeds goed de houtstructuur zien in het wastafelmeubel. Hierdoor behoudt je de natuurlijke uitstraling van het hout. Daarnaast krijgt het badkamermeubel een eigentijdsere look. Zwart eiken badkamermeubels worden niet geolied, maar zijn gebeitst. 

Ook vergrijsd eiken badkamermeubels worden steeds meer verkocht. Deze zijn over het algemeen iets donkerder dan naturel eiken. Ze laten zich prachtig combineren met een contrasterend wastafelblad. 

Naturel Eiken
Zwart Eiken
Grijs Eiken
Licht eiken
Havanna Eiken
Previous
Next
Van Heck heeft het FSC logo en bij elk verkocht meubel wordt er een boom geplant

Duurzaamheid en herplant

Onze eiken badmeubels worden veelal gemaakt in Twente. Waarschijnlijk omdat we midden in de natuur wonen en werken zijn we ons meer dan gemiddeld bewust van de kwetsbaarheid van ons milieu. Onze eiken badkamermeubels worden inderdaad gemaakt van eiken bomen. En ja, we zagen ze dus om. Gelukkig wordt er voor elk verkocht badmeubel een nieuwe boom aangeplant. Alle eikenhouten badkamermeubels zijn voorzien van het FSC® keurmerk.

FSC® staat voor Forest Stewardship Council®. Het is een internationale organisatie die zich wereldwijd inzet voor het behoud van onze bossen. Het wordt gesteund door alle grote internationale milieu- en ontwikkelingsorganisaties. Het FSC®-programma zorgt voor het behoud van bossen wereldwijd aan de hand van verantwoord bosbeheer. Verantwoord bosbeheer staat niet alleen voor de bescherming van planten, dieren en de lokale bevolking, maar ook op het verantwoord oogsten van hout.

Onze meubelmakers

Het samenstellen van een eikenhouten badkamermeubel is niet zo eenvoudig als het lijkt. Ambachtelijke vaklieden zijn uitstervend, maar gelukkig werken ze bij ons.

Het is vanwege deze mensen en daarnaast de samenwerking met de beste designers dat we zijn gekomen tot deze ongeëvenaarde collectie.

Aan het hoofd van de meubelmakerij staat Robert Geerds, meubelmaker sinds 2011. Robert bemoeit zich niet alleen met het productieproces, maar is ook verantwoordelijk voor de selectie van het juiste eikenhout. Daarnaast is hij lid van ons product ontwikkelingsteam en helpt hij bij het bedenken van de beste en nieuwste collectie eiken badkamermeubilair.  

Robert de meubelmaker bij Van Heck Badkamers

Het dealernetwerk

Onze eiken badkamermeubels worden niet alleen geleverd via onze eigen winkels of webshop. We leveren een groot deel van de collectie aan een uitgebreid dealernetwerk in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en België. Ook maken we verschillende Private Labels voor het grootwinkelbedrijf. 

MANDEMAKERS

DE BADERIE

WARMTESERVICE

SANITAIRWINKEL.NL

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Onze collectie verandert dagelijks. Om op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden en laatste ontwikkelingen kun je, je hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

x