Eiken badkamermeubel collectie 100+ unieke eiken badmeubels

Een eiken badkamermeubel van Van Heck

Het eiken badkamermeubel is zeer geliefd. Momenteel is massief eiken de meest geliefde houtsoort bij de keuze van meubels. Door de jaren heen wordt het veel gebruikt en dat is niet voor niets. Met de welvaart die er kwam, zien we de laatste jaren steeds meer het gebruik van eiken in de badkamer. Daarom is een eiken badkamermeubel dan ook niet meer weg te denken uit het hedendaagse aanbod.

Het badkamermeubel kan je op vele manieren samenstellen. Door te kiezen uit diverse wastafelbladen personaliseer je deze naar jouw eigen smaak.  Als je het eiken badkamermeubel staand wilt plaatsen kan dat ook. Je kan kiezen voor een badkamermeubel op pootjes of een eiken badkamermeubel op een plint element.

Wij zijn online altijd bereikbaar voor al jouw vragen!  

Plan een afspraak in!

Bij het inplannen van een afspraak krijg je een privé rondleiding door onze showroom waarbij enkel jij en wij aanwezig zijn.

Waarom kiezen voor Van Heck

GROOTSTE COLLECTIE VAN EUROPA

GOEDE PRIJS/ KWALITEIT VERHOUDING

MAATWERK / ZELF SAMENSTELLEN MOGELIJK

DEALERS DOOR HEEL
EUROPA

Meest gestelde vragen bij de aankoop van een eiken badkamermeubel

Heel vaak wordt de vraag gesteld of een eiken badkamermeubel wel kan worden toegepast in een badkamer, maar eigenlijk is dat een hele gekke vraag. Immers 99% van alle badkamermeubels die er in de wereld worden geproduceerd hebben als basis hout, maar ja, dat zie je natuurlijk niet snel als je een badkamermeubel koopt dat aan de buitenkant gelamineerd is met een folie. Daaronder bevindt zich namelijk meestal spanenplaat of MDF en dat is een fijn geperst hout. Bij de fabrikanten die daarmee werken, wordt de vraag of een badkamermeubel wel van hout kan worden gemaakt echter nooit gesteld, dat terwijl juist bij dit type producten de oorzaak van de twijfel over hout en vocht ontstaat. Hierdoor denkt een grote groep klanten dat het houten badkamermeubel en vocht wel eens problematisch zou kunnen zijn.

Een andere vraag die vaak gesteld wordt is of het eiken badkamermeubel wel overal past in de sfeer van het huis. Het antwoord op die vraag is simpel: ja, dat kan!
Of je nou een moderne badkamer hebt, juist een landelijke badkamer, of industrieel. Eiken past overal bij. Onze collectie is heel divers en wij hebben de badkamer die bij jou past.
Wil je een eiken badmeubel met 2 waskommen of voldoet één, alles is mogelijk bij Van Heck. Bekijk hier onze gehele collectie badmeubelsets.

Meer inspiratie en persoonlijk advies nodig op locatie?

staand badkamermeubel van massief eiken met een landelijke kraan, een witte waskom en een houten spiegel

Je bent verzekerd van hoge kwaliteit eiken badkamermeubels

Het badkamermeubel dat je bij ons kiest is voorzien van moderne functionaliteiten in combinatie met sfeer en warmte. Van Heck Badkamers is al jaren de marktleider op het gebied van badkamermeubilair. Het badmeubel in eikenhout wordt geleverd aan het grootwinkelbedrijf in binnen- en buitenland. Dit zijn allemaal gerenommeerde bedrijven, waardoor je zeker bent van jouw aankoop omdat daar service en garantie op hoog niveau staat. Alle badkamermeubels worden in Europa gemaakt. Hierdoor wordt een korte levertijd gegarandeerd. In onze fabrieken en magazijnen houden we elk onderdeeltje van kranen tot badkamermeubel op voorraad en zijn we altijd in staat om problemen snel en tijdig op te lossen.

Waar zijn onze eiken badkamermeubels te koop?

Onze collectie is zo groot dat we niet in staat zijn om deze compleet te kunnen tonen bij onze dealers. Daarom hebben we drie eigen winkels waar jij de volledige collectie kan zien. In Nederland onder andere in Soest, of op het hoofdkantoor in Borne, in België hebben we een grote showroom in Wommelgem, dat vlakbij Antwerpen ligt.

Hier vind je echt alles op het gebied van badkamers en zijn onze adviseurs er om je bij te staan bij je keuze. Daarnaast proberen we onze site steeds weer te verbeteren en je alle informatie te verstrekken die je nodig hebt. Zeker in tijden van Social Distancing proberen we je door middel van onze online website zo goed mogelijk van dienst te zijn. Gebruik bijvoorbeeld de chatfunctie, we staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Maar je kan natuurlijk ook telefonisch met ons contact opnemen.

Mocht je samenwerken met je eigen installateur of loodgieter dan is dat geen probleem. We werken met alle erkende bedrijven en komen graag met de door jouw gekozen vakman in contact.

eiken badmeubel met 2 witte waskommen
een eiken badkamermeubel met twee kranen en waskommen

Waarom de eiken badkamermeubels van Van Heck?

Een eiken badkamermeubel koop je niet elke dag. Bovendien zijn er maar weinig die verstand hebben van het eiken badkamermeubilair. Pas je niet de juiste producten toe, kies je de foute kleur wand-of vloerafwerking, dan ben je onder andere in staat om je badkamer te verprutsen.  Ook de waskom op het meubel is bepalend voor de sfeer in jouw badkamer. Bovendien is het eeuwig zonde als je uiteindelijk niet tevreden bent met jouw aankoop. Daarom willen wij jou daarin graag adviseren om de beste keuze te maken.

Al meer dan 25 jaar zijn we actief in dit onderscheidende segment. We hebben wat dat betreft bijna elke situatie al gezien en zullen we je daarom behoeden voor elke fout. Immers in een kleine ruimte komen veel disciplines samen. Het ontwerp, de tegelzetter, de installateur, stukadoor, schilder en elektricien, allemaal moeten ze samenwerken om tot een goed eind te komen. Daarbij is het van het grootste belang dat de sanitaire producten niet alleen op tijd worden geleverd, maar dat je er zeker van kunt zijn dat de producten van topkwaliteit zijn, zonder dat je gedoe hebt met lekke kranen of andere ellende.

Bij een eiken badkamermeubel past een zwarte kraan heel mooi bij een badkamermeubel met waskom.

Het verschil tussen een eiken badkamermeubel en een MDF  meubel

De uitstraling van een eiken badkamermeubel is een andere dan die van MDF badmeubel. Al proberen fabrikanten de echthout look nog zo goed na te maken, het verschil blijft erg groot, zeker als je het product van dichtbij bekijkt. Gelukkig kopen steeds meer mensen een duurzame eiken tafel. Natuurlijk is deze duurder. Eiken is duurder dan samengeperst hout en een machine kan veel meer badkamermeubels maken dan een timmerman, maar iedereen snapt dat er een groot kwaliteitsverschil is.

Alle eiken badkamermeubels die Van Heck produceert worden gemaakt van massief Frans eiken. Een eikenboom wordt omgezaagd, vervolgens worden de planken aan elkaar gelijmd, waarna deze op maat worden gemaakt. Vervolgens maken we er een mooi badkamermeubel van of worden ze gezaagd tot eiken wastafelbladen.

Dit proces wordt allemaal gedaan door meubelmaker. Natuurlijk heeft deze machines, echter het meeste gebeurt met de hand. Zijkanten krijgen een profiel en het hout wordt nog extra behandeld door het te borstelen. Gewoon ouderwets timmermansgereedschap om het eiken badkamermeubel volledig in elkaar te zetten.

Bij MDF badmeubels gaat de productie volledig anders. Daar koopt de fabrikant een dure machine en vervolgens worden daar spaanplaten ingeschoven. Nadat de machine 20 minuten heeft gedraaid komt het badkamermeubel er aan de achterkant uit. Op de kopse kanten van de spanenplaat mag absoluut geen vocht komen, want dan zwelt het badmeubel namelijk direct op. Daar wordt door een andere machine een kantenband tegen geplakt en klaar is het badmeubel.

Kortom, men moet bij een MDF-badkamermeubel allerlei kunstgrepen toepassen om het badkamermeubel te beschermen tegen water, terwijl  een massief eiken badkamermeubel van nature al beschermd is. We hopen dat het verschil duidelijk is gemaakt en dat jij je volledig zeker voelt bij de aankoop van jouw eiken badkamermeubel.

Hangend eiken badkamermeubel met marmeren wastafelblad en een witte waskom

Voorbeelden van onze eiken badkamermeubels

De voordelen van een Van Heck eiken badkamermeubel

Voordelen

Vind ik het eiken badkamermeubel die ik wil?

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Onze collectie verandert dagelijks. Om op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden en laatste ontwikkelingen kun je, je hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.