Echt Hout In De Badkamer

Hout heeft een natuurlijke, warme uitstraling en gaat lang mee. Ideaal voor in huis. Als je overweegt hout in de badkamer te verwerken, gaan de alarmbellen misschien wel rinkelen. Hout is immers geen fan van vocht, toch? Dat klopt. Er zijn echter tal van soorten hout, elk met unieke eigenschappen. Als je de juiste houtsoorten kiest, kan hout juist heel goed in de badkamer gebruikt worden. 

Voor een blijvend hoge kwaliteit van hout, is voldoende ventileren belangrijk, maar dat geldt voor de gehele badkamer. Je wilt schimmelvorming immers voorkomen. Wij bieden diverse soorten badmeubels van hout in hoge kwaliteit, waar je jaren plezier van kunt hebben. 

Waarom zou je kiezen voor hout in de badkamer?

Met houten meubels in de badkamer profiteer je van verschillende voordelen. Hout geeft namelijk sfeer en authenticiteit. Het past daarnaast bij diverse stijlen, van stoer tot modern en klassiek. Of je hout nu verwerkt in de vloer, wandplanken of meubels: je badkamer krijgt er een warme uitstraling van. 

Hout is bovendien een duurzaam materiaal dat lang mee gaat. Massief hout verrot niet, is goed bestand tegen vocht én krijgt meer karakter hoe langer het meegaat. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een krasje of deukje her en der. Dat maakt het badkamer hout alleen maar mooier! 

Hangend badkamermeubel van massief eiken met een marmeren wastafelblad en waskom
Badmeubel van massief hout gelakt in wit met daarboven een marmeren wastafelblad met gouden kranen en een witte spiegel

Het beste type hout voor jouw badkamer

Hoewel hout in de badkamer er al snel mooi uit ziet, is het wel van belang om het juiste houttype te kiezen. Bij Van Heck gebruiken we altijd het meest geschikte hout voor jouw badmeubel. 

Het beste badkamer hout is massief hout, in tegenstelling tot plaatmateriaal en fineer hout, wat ook geregeld gebruikt wordt in badkamers. Dit geperste hout bestaat uit diverse lagen die op elkaar gelijmd worden en waar een plastic toplaag overheen zit. Wij gebruiken enkel massief hout, wat 100% uit hout bestaat. Zo gaat jouw badkamermeubel een leven lang mee. 

Welk type massief hout is het meest geschikt voor in de badkamer?

Het beste badkamer houttype is onder andere afhankelijk van de gewenste kleur. Wil je naturel hout? Dan is eikenhout een goede keuze. Dankzij de zichtbaarheid van de houtnerven, is eiken een geliefd houttype voor in de badkamer. 

Goed om te weten: omdat eikenhout werkt, is het niet geschikt om te voorzien van kleuring. Dankzij de olie waarmee wij eiken behandelen, blijft het mooi intact en kan het hout bij temperatuurverschillen probleemloos krimpen en uitzetten. Deze olie is beschikbaar in lichte en donkere kleuren, waardoor je ook eikenhout naar wens in de badkamer kunt verwerken. 

Wil je je het hout graag kleuren? Dan is een grenen badmeubel een goede keuze. Dit zachte hout werkt niet, waardoor de gekleurde laklaag na verloop van tijd geen scheuren laat zien, maar mooi blijft. 

Wat ook erg in trek is het, zijn de badkamermeubels met latjes.  Bij Van Heck helpen we je bij het vinden van het juiste hout voor in jouw badkamer. Bovendien voorzien we het badkamer hout altijd van de juiste behandeling, zodat de kwaliteit hoog blijft en je er jarenlang plezier van hebt. 

Waarom kiezen voor Van Heck

GROOTSTE COLLECTIE VAN EUROPA

GOEDE PRIJS/ KWALITEIT VERHOUDING

MAATWERK / ZELF SAMENSTELLEN MOGELIJK

DEALERS DOOR HEEL
EUROPA

Waarom Van Heck hout in de badkamer?

Elk badmeubel bij Van Heck is van hout. Hout is dan ook onze specialiteit. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we precies welk hout het beste past in jouw badkamer. 

Dankzij ons uitgebreide netwerk van leveranciers, bieden we de grootste collectie houten badkamermeubels van Europa. We verzekeren je van de hoogste kwaliteit en geven 12 jaar garantie op onze producten. Een keuze gemaakt? Dan is jouw nieuwe houten badmeubel bovendien snel in huis, dankzij onze grote voorraden en korte levertijden. 

Weet je nog niet precies hoe je hout in jouw badkamer wilt verwerken? Dan denken we graag met je mee. We geven advies over de beste houtsoorten voor jouw badkamer en laten je graag zien wat bijvoorbeeld een kleine meubelgreep aanpassing kan doen. We bieden maatwerk, zodat jij de badkamerinrichting vindt die precies bij jou past. 
Download de brochure

Onze modellen zijn opgebouwd in verschillende series. Download hieronder de brochure om elke serie volledig te bekijken.

Veelgestelde vragen over hout in de badkamer

Kan hout in de badkamer gebruikt worden?

Hout kan zeker in de badkamer gebruikt worden. Een geschikt houttype met de juiste behandeling is goed bestand tegen de vochtigheid van de badkamer. 

Massief eikenhout heeft een behandeling met meubelolie nodig voordat het in de badkamer geplaatst wordt. Hout zoals grenen kan goed behandeld worden met lak in een kleur naar wens. Van Heck voorziet houten badmeubels altijd van de juiste behandeling, waardoor het een leven lang mee gaat.

MDF is plaatmateriaal van geperst hout, waarbij verschillende houtlagen op elkaar worden gelijmd. Massief hout bestaat voor 100% uit hout, wat langer meegaat. Een duidelijk zichtbaar verschil is dat bij massief hout de nerven zichtbaar zijn en bij MDF niet. 

Wanneer eikenhout behandeld is met olie, is het goed bestand tegen vocht. Zo kan het bijvoorbeeld in de badkamer gebruikt worden. 
Hardhout zoals eiken is goed bestand tegen vocht, wanneer het behandeld is met de juiste olie. Ook zachter hout zoals grenen is geschikt voor vochtige plekken. Dit is bijvoorbeeld belangrijk wanneer je hout in de badkamer wilt verwerken. Maar ook vurenhout is goed beschermd tegen vocht

Heb je vragen over het inrichten van jouw badkamer?

Neem dan vooral contact met ons op!

Wij helpen je graag bij het maken van jouw droombadkamer. Wij zijn bereikbaar via de chat, whatsapp of neem contact met ons op via de telefoon, mail of het contactformulier.

Deze badkamer in het echt bekijken?

Bezoek één van onze winkels voor het beste advies van een echte badkamer specialist.

Download de Van Heck brochure

Nog meer inspiratie op doen? Download dan hier onze unieke Van Heck Brochure