wastafelmeubel van hout met granieten waskommen en zwarte spiegels
Schrijf je in en ontvang 10% korting op alle kranen

  Alles wat je wil weten over het houten badkamermeubel

  Ben je op zoek naar een duurzaam badmeubel en wil je alles weten over het geschikte badkamermeubel hout, dan ben je op het goede adres! Bij ons vind je de grootse collectie houten badkamermeubels van Europa en leggen we je graag uit bij welk type badmeubel, we het meest geschikte badkamermeubel hout gebruiken.

  Dus jij bent waarschijnlijk op zoek naar een natuurlijke uitstraling van je badkamer en je wilt een duurzaam badmeubel. Hier leggen wij je graag uit hoe we werken en waarom wij de specialist zijn op dit gebied.

  Het hout dat we gebruiken bij  het houten badkamermeubel in kleur (dus gelakt) is meestal grenen. Hiervoor is een simpele reden. Grenen is een type hout dat erg duurzaam is. Het hout is zacht om te bewerken en gaat daarom ontzettend lang mee. Bovendien werkt het hout niet en is hierdoor zeer geschikt om te voorzien van een laklaag in kleur.

  Het badkamermeubel hout dat wordt gebruikt als men juist de houtlook en houtnerf wil zien in het badkamermeubel is eiken. De nerf van eiken is heel populair en gelukkig is eiken als badkamer meubel hout zeer geschikt.

  MEER LEZEN

  Plan een afspraak in één van onze showrooms!

  Bij het inplannen van een afspraak krijg je een privé rondleiding door onze showroom in één van onze Brandstores en adviseren we je over jouw nieuwe badkamer. Er zijn maximaal  3 mensen per 100 vierkante meter, we maken extra schoon en waarborgen jouw veiligheid.

   Ons assortiment houten badkamermeubels

   Waarom kiezen voor Van Heck

   GROOTSTE COLLECTIE VAN EUROPA

   GOEDE PRIJS/ KWALITEIT VERHOUDING

   MAATWERK / ZELF SAMENSTELLEN MOGELIJK

   DEALERS DOOR HEEL EUROPA

   Inspiratie voor houten badkamermeubels

   Waarom we verschillende houtsoorten kiezen

   Voor elk type badkamermeubel in hout, zoeken we de geschikte houtsoort.

   Waarom we bij bijvoorbeeld de gekleurde meubels juist een andere houtsoort gebruiken dan bij de naturel gekleurde badkamermeubels laat zich eenvoudig verklaren: Het eikenhout werkt. Bij temperatuursverschillen gaat het namelijk krimpen waardoor je bij een wit gespoten wastafelmeubel scheuren gaat zien in de lak. Dus wil je een wit badkamermeubel, waarbij de verkoper zegt dat deze is gemaakt van echt eiken, koop het dan niet. Dat zal tot veel problemen leiden in de lak en dat al op korte termijn.

   Het eiken badkamermeubel is alleen geschikt voor verkoop als het wordt behandelt met een olie. Of deze nou donker of licht is maakt niets uit maar als u door de olie maar de houtnerf ziet dan is het geschikt voor langdurig gebruik en blijft het ook na jaren mooi.

   Een wit gespoten of geschilderd houten badkamermeubel, waarbij het de gebruikte houtsoort grenen is echter zeer geschikt, omdat dit hout veel minder werkt dan de overige houtsoorten.

   Daarnaast zijn verschillende waskommen mooier bij een eiken badkamermeubel dan bij een houten badmeubel.

   Door bijvoorbeeld een greep te wisselen, of door het badmeubel greeploos te maken, krijg je een totaal ander beeld. Graag helpen we je bij het maken van dit soort keuzes.

   eiken badkamermeubel in landelijke badkamer

   Meer inspiratie en persoonlijk advies nodig op locatie?

   landelijk eiken badkamermeubel met dubbele waskom

   Je bent verzekerd van hoge kwaliteit

   Onze badkamers zijn voorzien van moderne functionaliteiten in combinatie met sfeer en warmte. Elk badkamermeubel, dus ook onze kolomkasten en fonteinmeubels in hout worden geleverd aan het grootwinkelbedrijf in binnen- en buitenland. Dit zijn allemaal gerenommeerde bedrijven, waardoor u zeker bent van uw aankoop omdat daar service en garantie op hoog niveau staat. Onze badkamerproducten worden allemaal in Europa gemaakt. Hierdoor wordt een korte levertijd gegarandeert. In onze fabrieken en magazijnen houden we elk onderdeeltje van kranen tot badkamermeubel op voorraad en zijn we altijd in staat om problemen snel en tijdig op te lossen.

   CONTACT OPNEMEN

   Waar zijn onze houten badkamermeubels te koop?

   Onze showrooms

   Onze collectie houten badkamermeubels is zo groot dat we niet in staat zijn om deze compleet te kunnen tonen bij onze dealers. Daarom hebben we drie eigen winkels, zgn Brandstores, waar je de volledige collectie landelijke badkamers kunt zien. In Nederland onder andere in Soest, of op de hoofdvestiging in Borne. In Belgie hebben we een grote showroom in Wommelgem, dat vlakbij Antwerpen ligt.

   Hier vind je echt alles op het gebied van de houten badkamer en zijn onze adviseurs er om je bij te staan bij je keuze. Daarnaast proberen we onze site steeds weer te verbeteren en je alle informatie te verstrekken die je nodig hebt. Zeker in tijden van Social Distancing proberen we je door middel van onze online website zo goed mogelijk van dienst te zijn. Gebruik bijvoorbeeld de Whatsapp functie, we staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Maar je kunt natuurlijk ook telefonisch met ons contact opnemen.

   Mocht je samenwerken met je eigen installateur of loodgieter dan is dat geen probleem. We werken met alle erkende bedrijven en komen graag met de door jouw gekozen vakman in contact.

   Eiken wastafelblad met twee waskommen in landelijke stijl
   landelijk badkamermeubel

   Duurzaam badkamermeubel hout

   Het massief houten badkamermeubel is altijd duurzaam. Omdat het gaat om een massief stuk hout zal dit erg lang meegaan. Immers het verrot niet, het kan tegen vocht en als er door gebruik een kleine  beschadiging optreedt krijgt het houten wastafelblad of  badkamermeubel juist meer karakter. Vergelijk het met die oude keukentafel of antieke kast. Omdat ook die gemaakt zijn van massief hout zijn ze door de eeuwen heen bewaard gebleven en niet weggegooid. Sterker nog, ze werden alleen maar mooier!

   Onze houten Badkamermeubels

   Elk jaar presenteren we onze nieuwste collectie houten badkamermeubels op de Batibouwbeurs in Brussel. Wel 200.000 bezoekers onze prachtige stand, boordevol met allerlei badkamerproducten en uiteraard de allernieuwste collectie badkamermeubels in hout.

   De beurs is ontzettend leerzaam voor ons, juist daar worden immers erg veel gerichte vragen over al onze badkamermeubels gesteld. In elke serie die we in ons assortiment hebben heb je de mogelijkheid om te kiezen voor grote en kleine modellen, maar ook kunt u elk model kiezen in het door u gewenste badkamermeubel hout. Dus ook in de kleine badkamer bieden we allerlei mogelijkheden om toch over te gaan tot de aankoop van een duurzaam houten badmeubel.

   Houten badkamermeubel New Country
   houten badkamermeubel

   De meest gestelde vragen bij de aankoop van een houten badkamermeubel

   Heel vaak vragen onze klanten of een houten badkamermeubel wel geschikt is in een vochtige ruimte. Eigenlijk is dat een hele gekke vraag, immers 99% van alle badkamermeubels die er in de wereld worden geproduceerd hebben als basis hout. Maar ja, dat zie je natuurlijk niet snel als je een badmeubel koopt dat aan de buitenkant gelamineerd is met een folie. Daaronder bevindt zich namelijk meestal spanenplaat of MDF en dat is een fijn geperst hout. Bij de fabrikanten die daarmee werken, wordt desalniettemin de vraag of massief badkamermeubel hout wel kan worden toegepast echter nooit gesteld, dat terwijl juist daar de oorzaak van de twijfel ontstaat, waardoor een grote groep klanten denkt dat badmeubel hout en vocht wel eens problematisch zou kunnen zijn. Niets is minder waar!

   Badmeubel hout, welke houtsoort passen we toe

   Bij het starten van het productie proces van onze badmeubels moeten we altijd bepalen welk badkamermeubel hout het meest geschikt is bij het type dat we maken.

   Het houten badmeubel dat we gebruiken bij gelakte meubels is meestal grenen. Dat verklaren we nader: Grenen is een type badkamermeubel hout dat erg duurzaam is. Het hout is zacht om te bewerken en gaat ontzettend lang mee. Denk maar aan de jaren’30 huizen, die zijn allemaal voorzien van grenen kozijnen en gaan een eeuw later nog steeds mee.

   Het badmeubel hout dat wordt gebruikt als men juist de hout look en houtnerf wil zien in het badkamermeubel is eiken. De houtnerf van eiken is heel geliefd en daarom is eiken als badkamer meubel hout zeer geschikt.

   badkamermeubel hout
   Mooie robuuste badkamer met een bad en eiken wastafelbladen

   Waarom we voor verschillende houten badmeubels kiezen

   Waarom we bij de gespoten of geschilderde badmeubels juist een ander badkamermeubel hout gebruiken dan bij de natuurlijk gekleurde badmeubels is simpel. Eiken werkt, het zet uit en het krimpt bij  temperatuursverschillen. Daardoor kunnen er scheuren ontstaan in de lak en dat is bij grote oppervlaktes niet heel mooi. Dus wil je een wit badmeubel, waarbij de verkoper zegt dat deze is gemaakt van echt eiken, koop het dan niet. Dat zal tot veel problemen leiden in de lak en dat al op korte termijn.

   Het eiken badmeubel is namelijk alleen geschikt voor verkoop als het wordt behandelt met een badmeubelolie. Deze hebben we in een veelvoud aan kleuren, van licht tot donker. Een wit badkamermeubel, waarbij het badkamermeubel hout is gemaakt van grenen is echter zeer geschikt, juist omdat dit hout veel minder werkt overige houtsoorten.

   Voorbeelden van onze houten badkamermeubels

   modern landelijke badkamer

   De voordelen van een Van Heck badkamermeubel

   • Door gebruik van natuurlijke materialen is kwaliteit gewaarborgd
   • Onbeperkt assortiment, voor kleine en grote houten badkamermeubels
   • De meeste producten uit voorraad leverbaar
   • Leverbaar via uitgebreid netwerk installateurs
   • 12 jaar garantie op alle producten
   • Groot dealernetwerk
   • 3 eigen showrooms
   • Outletcenter in Borne (NL)
   • Online verkrijgbaar
   De mooiste houten badkamermeubels

   Vind ik bij Van Heck mijn houten badkamermeubel?

   Zeker weten dat, dat gaat lukken!

   • Elk houten badkamermeubel is leverbaar in vele maatvoeringen, van klein tot groot
   • Alle badkamer kranen zijn toepasbaar op het houten wastafelmeubel
   • Een klein budget? Kom eens langs in de outlet en profiteer van zachte prijsjes
   • Advies nodig, bezoek onze showrooms
   • Door eigen productie zijn we bovendien vaak snel in staat om maatvoeringen aan te passen.
   Onze groothandels showroom in Borne is op afspraak gewoon geopend!
   Onze showroom in Wommelgem is ook voor particulieren elke dag open!