10 slimme tips voor jouw badkamer

Wat moet ik kiezen?

Wij hebben 10 praktische tips bedacht om de perfecte badkamer te maken die bij jou past. Een badkamer inrichten kan namelijk best een lastige opgave zijn. Er zijn erg veel verschillende badkamermeubels, kranen, waskommen, tegels, toiletten, baden etc. Dit kan ervoor zorgen dat je keuzestress krijgt, keuzes zijn natuurlijk belangrijk oor de uiteindelijke uitstraling van je badkamer. Door middel van deze handige tips hopen we je op weg te helpen. Dus lees vooral verder!!

Winchester Houten badkamermeubel 80

1. Zorg voor voldoende verlichting in de badkamer

Verlichting is de sfeermaker van een kamer, en dat geld dan ook zeker voor de badkamer. Het is dan ook belangrijk om te zorgen voor voldoende licht in de badkamer. Een warme kleur past erg mooi bij een landelijke klassieke badkamer. Voor een iets moderne sfeer kan je gaan voor een witter licht. Bij de spiegel is het heel handig om wat lampen op te hangen. Je kunt kiezen voor lampen naast de spiegel of voor een badkamerspiegel met ingebouwde verlichting.  Naast gezellige sfeerverlichting is het ook heel erg fijn om daglicht in een badkamer te hebben. Hoe meer daglicht er in de ruimte valt hoe groter de ruimte uiteindelijk lijkt.

2. Slim opbergen

Bij de inrichting van de badkamer is het belangrijk om de ruimte slim te benutten en al je spullen goed op te bergen. In een badkamermeubel heb je vaak veel opbergruimte waarin je alle losse spullen kunt opbergen. Als alle spullen achter de deurtjes zitten zorgt dit voor een opgeruimde en rustige badkamer. Je moet creatief om gaan met de ruimte en waar er plek je handige plekken creëren om je badkamerbenodigdheden in op te bergen. Je kunt zoals hierboven al benoemd dus gebruik maken van een badkamermeubel, of van een spiegelkast, en extra planken aan de muur.

Skandy Badkamermeubel 65
hangend badkamermeubel van eiken met twee waskommen en bijpassende spiegel

3. Gebruik lichte en neutrale kleuren

Kleur is een heel belangrijk aspect in de badkamer. Hiermee bepaal je de sfeer en de uitstraling van de badkamer. In een kleine badkamer is deze kleurkeuze je maakt cruciaal. Doormiddel van kleur kun je in een kleinere badkamer namelijk zorgen voor een ruimtelijk effect. Hiervoor kun je ook het beste lichte kleuren gebruiken, hier oogt de badkamer groter door. Daarnaast is het ook verstandig om voor neutrale kleuren te kiezen omdat je hier minder snel op uitgekeken raakt.

 
 

4. Maak de juiste keuzes

Hoe groter de ruimte is hoe gemakkelijker het is om de badkamer in te richten. Maar in een kleine ruimte is een goede indeling erg belangrijk. Dat betekent dat je in een kleinere badkamer goede keuzes moet gaan maken. Het is bijvoorbeeld in een kleinere badkamer niet erg handig om te kiezen voor een bad. Het is dan handiger om te kiezen voor een relatief groot badkamermeubel met veel opbergruimte. Ook moet je je afvragen of je de toilet in de badkamer wilt hebben of dat er ruimte in het huis is voor een aparte toiletruimte. De juiste keuzes maken is dus super belangrijk.

Soho Badkamermeubel 80 cm in naturel eiken met granieten blad en granieten waskom
Industrial Vintage 150 ijzeren onderstel met massief eiken wastafelblad en twee granieten waskommen

5. Bedenk de stijl die je in de badkamer wilt

Om een geheel van de badkamer te maken is het handig om te kiezen welke sfeer de badkamer moet uitdragen. Wil je bijvoorbeeld een moderne badkamer, een landelijke badkamer, een klassieke badkamer of industriële look in de badkamer. Het is handig om dit van te voren uit te kiezen zodat je meubels, tegels en accessoires hierbij aan sluiten.  Het is natuurlijk ook mogelijk om stijlen te combineren maar het is toch het mooist om te kiezen voor een sfeer. Dit zorgt namelijk voor een geheel.

 
 

6. Combineren

Zoals hier boven al eerder benoemd is het belangrijk om te kiezen voor natuurlijke tinten. Daarnaast is het ook handig om te kiezen voor tijdloze materialen. Hier raak je het minst snel op uitgekeken en is ook handiger met oog op te toekomst. Om de badkamer toch eigen te maken kun je de badkamer stijlen met leuke accessoires en trendy eyecatchers. Denk aan planten, leuke kleur handdoeken, douchemat, zeepjes etc.

badmeubel met eiken wastafelblad en waskom
Massief eiken badkamermeubel 120 cm. bestaande uit een onderkast met 2 softclose lades. Hierop ligt een dubbele keramische witte wastafel, voorzien van twee kraangaten.

7. Maak gebruik van een glazendouchewand

De zevende tip voor het inrichten van de badkamer is het gebruik maken van een glazenwand. Een glazendouchewand is erg ruimtelijk. Glas is transparant en onderbreekt het design van de badkamer niet. Waardoor het een geheel blijft. Als je kiest voor een scheidingswand van steen of een douchecabine kan het ervoor zorgen dat het de stijl in de badkamer doorbreekt en dat het de ruimte optisch een stuk kleiner maakt. Maak daarom dus gebruik van zo veel mogelijk helder glas.

8. Hangende badkamermeubels

Hangende badkamermeubels zijn erg praktisch. Je kan er van alles in opbergen en daarnaast zien ze er ook nog eens mooi uit. In ons assortiment kun je kiezen voor veel verschillende soorten meubels dus neem ook vooral een kijkje in onze webshop, of online. Hangende meubels staan los van de vloer en nemen daarom optisch gezien minder ruimte in beslag. Ook is het heel handig met schoonmaken, je kunt er onderdoor dweilen of stofzuigen.

hangend badkamermeubel van eiken

9. Haal de natuur in je badkamer

Planten zijn heel populair momenteel. En ze misstaan dan ook zeker niet in de badkamer. Ze zuiveren de lucht en verbeteren de luchtvochtigheid. Maar naast dat het goed is voor de lucht staat het ook gewoon heel erg leuk. Ze zorgen voor een goede dosis kleur in de badkamer. Groen in de badkamer zorgt voor een frisse uitstraling en bovendien werkt het ook erg kalmerend.

 
 

10. Less is more

We hebben het nu gehad over leuke accessoires en over planten in de badkamer. Dit is allemaal erg leuk en hiermee zorg je voor een eigen stijl. Maar zorg ervoor dat je niet overdrijft en dat het niet te veel wordt. Te veel elementen in een ruimte zorgen er namelijk voor dat de ruimte er erg rommelig uit ziet. Terwijl de badkamer eigenlijk juist de ruimte is waar je je wilt ontspannen. Dus hoe minder spullen hoe rustiger de ruimte oogt. Kies dus erg specifiek je accessoires!!

Dit waren de 10 badkamer tips. Als je nog vragen hebt of extra tips wilt, kijk dan vooral op onze site. We hebben nog vele andere blogs die vol staan met de trends van dit jaar. Neem gerust contact met ons op. We hebben een erg breed assortiment en hebben voor elke stijl een passend badkamermeubel.

Houten badmeubel, verkrijgbaar in 12 kleuren, met betonnen blad, twee waskommen en spiegelkast

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Onze collectie verandert dagelijks. Om op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden en laatste ontwikkelingen kun je, je hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

De complete Yorkshire badkamer
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Download de Van Heck brochure

Nog meer inspiratie op doen? Download dan hier onze unieke Van Heck Brochure