Less is more

De minimalistische inrichting

Het doel van een minimalistische inrichting is een rustige en geordende badkamer waarin je helemaal tot rust kan komen. Dit kun je creëren door te kiezen voor lichte kleuren, gladde materialen en lege oppervlakten.  De wastafel en de badranden zijn leeg en opgeruimd, alle spullen bevinden zich in een badkamermeubel of in bijvoorbeeld een kolomkast. Alles zit achter deurtjes en is netjes opgeruimd, spullen hebben een vaste plek in de badkamer.  

Landelijk badkamermeubel voor de kleine badkamer met waskom en bijpassende spiegelkast
Minimalistisch badmeubel

Kleuren en materialen

Kleuren en materialen bepalen de stijl in de badkamer. Als je kiest voor de minimalistische inrichting is het mooi om glanzende en matte materialen met elkaar te combineren. Op deze manier behoud je rust maar zorg je ook voor een bepaalde diepte in de ruimte. Probeer wel rekening te houden met voldoende bewegingsvrijheid en doorlopende lijnen, want juist dit zorgt voor rust in de ruimte. Door de elementen dicht op elkaar te plaatsen ontstaat er onrust in plaats van rust en dat wil je natuurlijk niet. Met gladde materialen kun je denken aan keramiek en granieten wastafelbladen en bij ruwe materialen kun je denken aan beton of bijvoorbeeld hout. Dit geeft de ruimte ook een kleurtje in plaats van geheel wit. Als je kleur wilt toevoegen zijn natuurlijke materialen de beste optie. Hierdoor zorg je voor rust en een wellness gevoel in de badkamer.

Minimalistische lifestyle

Naast dat minimalistisch een interieur stijl is, is het ook een lifestyle. De gemiddelde persoon heeft erg veel shampoos, crèmes parfums etc. Vaak is het te veel. Ga op zoek naar de spullen die je daadwerkelijk gebruikt en geef de rest weg. Op het moment dat je hier een duidelijk beeld van hebt kun je op basis hiervan ook bepalen hoeveel opbergruimte je nodig hebt. Heb je voldoende aan een badkamermeubel of heb je nog een kolomkast nodig? 

Naast een minimaal aantal spullen in de badkamer kun je ook rekening houden met het milieu. Ga voor zo min mogelijk afval en gebruik minder wegwerp artikelen, kies bijvoorbeeld voor wasbare wattenschijfjes en plasticvrije shampoo bars. Een minimalistische badkamer stopt namelijk niet alleen bij de inrichting van je badkamer, maar kan helemaal doorgevoerd worden als lifestyle. 

 

Luxe badkamermeubels

Minimalistische badkamer bij Van Heck

Dit laatste moet je uiteraard helemaal zelf doen, maar wij helpen jullie graag bij het inrichten van de minimalistische badkamer. We hebben prachtige badkamermeubels, baden, waskommen, douches en kranen die perfect aansluiten bij de minimalistische stijl. Neem vooral een kijkje in onze webshop of kom gezellig langs in een van onze showrooms, dan helpen je graag verder.  

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Onze collectie verandert dagelijks. Om op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden en laatste ontwikkelingen kun je, je hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

De complete Yorkshire badkamer
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Download de Van Heck brochure

Nog meer inspiratie op doen? Download dan hier onze unieke Van Heck Brochure